Kubica: Učednický rok se může vyplatit

iM2, 4. listopadu 2014, 20:07 Google+

Letošní nováček ve WRC, Robert Kubica, se přibližuje svým limitům spíše shora. To letos bohužel končilo spíše nehodami. Polák ale věří tomu, že pokud by jezdil ve WRC i příští rok, tak se mu tato sezona bude hodit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kdybychom to brali jen čistě dle výsledků, tak letošní rok byl pro Roberta Kubicu rokem k zapomenutí. Letošní sezonou ho provází množství výpadků a jeho výkony jsou dle některých nedostatečné pro jezdce s vozem WRC. 

"Zaleží na tom, jak člověk sezonu bere. Když by se někdo díval jen na výsledky, tak pak to určitě nebyl nejlepší rok. Ale zvládli jsme jiné věci, které se ve výsledcích neprojeví, ale mohou se v budoucnu vyplatit," říká Robert Kubica MK-TV. Dřívější okruhář se prý zlepšil především na šotolině. 

"Abych byl lepším rallyovým jezdcem, tak musím být lepší na šotolině. Myslím, že se mi to podařilo. I když některé lekce byly bolestné, ale není jiná možnost. Samozřejmě, že to občas byla moje chyba, nebo to bylo na úkor mého omezení, chybějících zkušeností a nebo to byl prostě jen pech. Každá soutěž je dlouhá a na této úrovni potřebujete také trochu štěstí. Občas rozhoduje jen 10 centimetrů."

Jak moc se zlepšil ve srovnání se svoji loňskou sezonou ve WRC2 ukazují onboard videa, které Robert neustále pečlivě sleduje. "Když vidím, jak jsem tehdy ještě jezdil, tak se musím sám sobě občas trochu smát. Je tam určitě vidět vývoj. Abych patřil k nejlepším 6 nebo 8 rally jezdců na světě, musím posbírat ještě mnohem více zkušeností. Aby se tam člověk dostal, tak musí jezdit více let, je to delší proces."

Ačkoliv ještě oficiálně nic nevíme, tak můžeme slyšet stále častěji spekulace o tom, že Robet Kubica po sezoně zamíří opět k Citroënu. Kubica ale tyto zvěstí brzdí. "Momentálně zvažuji různé možnosti. Nejdůležitější pro mě je, že mě ježdění baví. Formule 1 leží mimo dosah. Takže chci sbírat zkušenosti v rallysportu, abych se mohl bavit a najít si zde kamarády. Jestli budu v budoucnu i nadále v MS, tak se tato těžká sezona vyplatí."

Vytisknout

Diskuze: Kubica: Učednický rok se může vyplatit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally pačejov

Lappi je mistrem ERC, Wiegand neodstartuje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud