Kubica: O budoucnosti rozhodnu do konce srpna

iM2, 14. července 2015, 22:10 Google+

Bývalý pilot F1, Robert Kubica, se rozhodne o své budoucnosti letos poměrně dost brzy - před koncem srpna chce mít jasno. Přitom nevylučuje, že opustí šampionát WRC a vrátí se na okruhy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Robert Kubica letos na poslední chvíli řešil starty v MS tím, že vybudoval svůj vlastní RK World Rally Team. Zkraje sezony spolupracoval na startech v MS s italským týmem A-Style, ale později se jejich cesty rozešly a Polák překopal celé fungování svého týmu.

Robert Kubica připouští, že letos bojuje stejný souboj s časem jako vloni, aby se mu povedlo zajistit starty: "Potřebujeme začít přemýšlet o budoucím roce velmi brzy. Nechci být v této [loňské] situaci znovu. Není jednoduché dojet na rally bez testů a také bez toho, aniž byste věděli, co bude dál," říká jezdec.

"Musíme si sednout a podívat se na to, co je možné," připouští hvězda polského motoristického sportu. Jeho koordinátor, Marcin Czachorski, pro 'Autosport' dodává, že mají nabídky i z jiných odvětví motorsportu: "Máme nějaké možnosti pro příští rok a potřebujeme se na ně s Robertem podívat. 

Mimo jiné máme na stole několik velmi zajímavých nabídech, které se týkají návratu na okruhy. Robert má pravdu v tom, že musíme udělat rychlé rozhodnutí v tom, co budeme dělat příští rok. Myslím, že datum, do kdy musí rozhodnutí padnout, je konec srpna."

Vítěz Velké ceny Kanady 2008 připouští, že se po mentální stránce musí rally stále přizpůsobovat, když jezdil celý život na okruzích: "Z mé strany nejsem v pozici, abych mohl rovnocenně bojovat. Pořád jsem závodním jezdcem. Pořád přemýšlím [při mém přístupu k rally] jako závodní jezdec."

Vytisknout

Diskuze: Kubica: O budoucnosti rozhodnu do konce srpna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Jan Krejča obhájil vítězství v rámci MČR v rally historických automobilů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud