Wilson pozoruje trh s jezdci: Pošilhává po jezdcích Hyundai

iM2, 23. srpna 2015, 17:26 Google+

S dvojicí Ott Tänak a Elfyn Evans letos vsadil Malcolm Wilson na mladou a nezkušenou dvojici. To má své důvody. Nebýt těchto důvodů, Malcolm by svůj tým rád posílil - po očku pokukuje po konkrétních jezdcích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: M-Sport

Sdílejte článek

M-Sportu se daří držet v MS i přesto, že o podporu Fordu již dávno přišel. "Kdybychom něměli tak skvělé lidi a tak konkurenceschopné auto, tak bych nebyl zřejmě tak motivovaný, abych dále pokračoval v MS. Ale já vsázím vše na to, že i příští rok, a roky následující, budeme v MS. WRC se aktuálně vyvíjí velmi dobrým směrem," přiznává velkou motivaci Malcolm Wilson.

Brit nemůže kvůli nízkému rozpočtu nabídnout jezdcům žádný závratný plat. Proto se snaží dostat na čelo mladíky. Letošní dvojice Tänak a Evans už jistý potenciál prokázala. Aby měl tým na víc, musel by do Fordu Fiesta RS WRC posadit rychlejšího jezdce: "Kdybychom měli sponzora, pak bych se samozřejmě pokusil získat tu nejsilnější jezdeckou sestavu, která by se získat dala."

Jednoho jezdce si Wilson všiml obvzlášť: "Hayden Paddon letos předvedl skvělé výkony. Na něm je vidět, že se může vyvíjet. Při vstupu do nejvyšší ligy mu musíte pomoci, protože trvá tři až pět let, než jste schopni vyhrávat soutěže MS."

img-responsive

Nesmíme zapomínat, že první šanci posadit se do WRC dal Paddonovi Wilson ve Španělsku 2013 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Nejenom Paddon by byl Wilsonovým kandidátem. Také Thierryho Neuvillea si Brit stále hodně cení. Žádná jednání však zatím neproběhla, jak Wilson vysvětluje: "Kdyby byl Thierry k mání a já měl dostatečný rozpočet, pak bychom spolu určitě jednali. I když má letos zatím jen průměrnou sezonu. Podle mě je on stále tím jediným, kdo si to může rozdat se Sébastienem Ogierem."

Vytisknout

Diskuze: Wilson pozoruje trh s jezdci: Pošilhává po jezdcích Hyundai

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Penasse, Alain

Hyundai před Německem zkritizoval Neuvilea

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud