Citroën povýšení Lefebvra neplánuje: Zatím na WRC nemá

iM2, 18. září 2015, 23:00 Google+

Vzduch ve světové elitě je dusný. To teď poznává i úřadující juniorský mistr Evropy a světa, Stéphane Lefebvre. Ten nemůže počítat s tím, že by jej příští rok Citroën nasadil do MS s vozem DS3 WRC do všech závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stéphane Lefebvre při prvních dvou startech s DS3 WRC předvedl slušné výkony.

Stéphane Lefebvre při prvních dvou startech s DS3 WRC předvedl slušné výkony. | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Citroën úpěnlivě hledá nový talent. Jezdce, který by byl schopný vyzvat Sébastiena Ogiera v souboji o titul. Paradoxem je, že Ogiera vychoval právě Citroën, jenže pak došlo k tolik známým rozporům mezi oběma Francouzi a oba kohouti se na jednom smetišti nesnesli, což vyústilo, navíc po prodloužení smlouvy s Loebem, v odchod Ogiera k Volkswagenu.

Tam začal Sébastien II. sbírat jeden titul za druhým. V šampionátu, kde je technika na hodně podobné úrovni, hraje jezdec velkou roli. Toto zjištění není nové. Ale konkurenci VW se nadří najít někoho, kdo by se mohl s Ogierem rovnocenně měřit. Zvláště u Citroënu jsou z toho zklamaní a to proto, že oba jejich nadějní piloti, Kris Meeke a Mads Ostberg, nedokáží už druhým rokem s VW držet krok.

Alternativ není mnoho, týmovým ústředím Citroënu ve Versailles se často nese jméno Thierryho Neuvilla. Belgičan má ale smlouvu s Hyundai i na příští rok a doufá, že v roce 2016 dostane v nové i20 WRC konečně vítězné auto a bude tak moci posbírat plody své dvouleté vývojové práce. Další mladíky už ale Citroën k dispozici nemá. 

V minulosti přitom byla výchova mladých talentů doménou Francouzů. Teď mají pouze Stéphane Lefebvra. Ten sice vloni dokázal vyjet titul mezi juniory a za svoje první dva starty s World Rally Car si vysloužil slova uznání, ale o nějakém extra výkonu nemůže být řeč. 

"Momenálně se ještě nachází ve fázi učení se," řekl týmový manažer, Marek Nawarecki, pro Autosport. Kompletní sezona s továrním týmem tak ještě není na pořadu dne. "Je ještě moc brzy na to, abychom znali jeho budoucnost. Ale pro nás bylo důležité dát mu tu nejlepší možnost, aby se dále rozvíjel. A to jsme udělali."

Lefebvre se bude prezentovat s Citroënem DS3 WRC také na Korsice, ve Španělsku se ale už vrací do WRC2 za volant DS3 RRC. 

Vytisknout

Diskuze: Citroën povýšení Lefebvra neplánuje: Zatím na WRC nemá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Engová, Lucie / Rally Jeseníky (CZE)

Ze startovní rampy Rally Jeseníky 2015 vyrazí 86 závodních posádek

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud