Loeb chtěl v roce 2016 jezdit WRC, ale Citroën s ním už nepočítá

iM2, 5. ledna 2016, 20:37 Google+

Sébastien Loeb aktuálně soutěží na Rally Dakar s Peugeotem. Francouz ale prozradil, že měl chuť odjet několik soutěží WRC v roce 2016. V rozhovoru pro francouzský 'Motorsport News' se devitinásobný mistr WRC vyjádřil i ke svému rozchodu s Citroënem, se kterým chtěl zmiňované soutěže ve WRC absolvovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Peugeot ČR

Sdílejte článek

"Aktuálně si myslím, že nechtěli pokračovat, protože jedu Dakar. Bylo to otázkou image mezi Citroënem a Peugeotem," odhaluje Sébastien Loeb. Ohledně vývoje nového speciálu Citroënu C3 WRC má Francouz jasno: "Nikdo mě o to nepožádal a také jsme o tom vůbec nemluvili.

Také to nebylo vůbec v plánu. Teď jsem pilot Peugeotu na plný úvazek. I proto by bylo těžké znovu něco dělat s Citroënem. Nemyslím si proto, že by bylo možné jet znovu ve WRC. Mohli mít dobrou možnost mě vzít, ale zavřeli dveře. Nechtěl jsem už jet celou sezonu, ale mohli jsme vyvíjet a odjet pár soutěží."

Podobně tomu bylo v letech 2015, kdy jel Loeb Rally Monte-Carlo a v roce 2013 zvládl hned čtyři soutěže - Monte-Carlo, Švédsko, Argentinu a Francii. Alsasan se přitom ve WRC 2016 s mini programem už viděl: "Monte Carlo by bylo díky Dakaru těžké. Momentálně je lehkté to takto říci, ale chtěl jsem odjet pár soutěží. Neměli jsme ale možnost se o těchto příležitostech pobavit, rozhodnutí přišlo docela pozdě. Pokud by se mě zeptali, tak bych v roce 2016 odjel jednu nebo dvě rally."

img-responsive

Monte Carlo 2015 bylo zřejmě opravdu poslední soutěží Loeba ve WRC s Citroënem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Loeb je tak teď v těžké situaci, na rok 2016 toho nemá moc domluveno (jen tři soutěže s Peugeotem), na což určitě není zvyklý. Hned se začalo spekulovat o možném angažmá v rallycrossu. "Je těžké o tom v tomto momentu mluvit. Pracuji na různých projektech. Co vím, je, že chci jet více než jen tři soutěže za rok, a tak mám potřebu si něco najít. Momentálně je zde více možností, ale je ještě moc brzy o nich jasně mluvit."

Vytisknout

Diskuze: Loeb chtěl v roce 2016 jezdit WRC, ale Citroën s ním už nepočítá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Dakar

První ostrá etapa Instaforex Loprais Teamu!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud