Kajetanowicz po zisku titulu: Budu potřebovat čas, abych to pochopil

iM2, 14. října 2015, 14:18 Google+

Kajetan Kajetanowicz o uplynulém víkendu získal titul mistra Evropy, zařadil se tak mezi největší rally legendy své země.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Takto se Polák radoval v srpnu ve Zlíně

Takto se Polák radoval v srpnu ve Zlíně | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kajetan Kajetanowicz o víkendu vyhrál ERC 2015. Po vítězství na Rally Acropolis si předčasně zajistil zajistil titul mistra Evropy. Po Sobieslawu Zasadovi (1966, 1967 a 1971) a Krzysztofu Holowczycovi (1997) se tak stává teprve třetím mistrem Evropy s Polskou národností. 

Jezdec je na tento fakt náležitě hrdý. "Jsou to moji hrdinové. Jsem hodně rád za to, že se k nim mohu zařadit," řekl Kajetan Kajetanowicz na tiskové konferenci po soutěži. Pak přidal ještě jeden vtípek: "Ještě jednou opakuji: Moje angličtina není zrovna dobrá, protože mě toho Craig nechtěl moc nenaučit," žertoval na úkor svého hlavního rivala v boji o titul, Craiga Breena.

Matematické šance tohoto Ira díky vítězství Poláka v Řecku poklesly na nulu, a tak už před poslední soutěží ME ve Švýcarsku víme, kdo je letošním mistrem Evropy. Kajetanowicz tak přebírá toto ocenění od  Esapekky Lappiho. "Budu potřeboval ještě nějaký čas, abych pochopil, co se stalo. Je to skvělý pocit a skvělý den. Každý ví, že být mistrem Evropy je velkou věcí a já jím jsem."

img-responsive

Kajetan Kajetanowicz na trati Jänner Rally | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

V Řecku to ale díky velkým dešťům a rozbláceným tratím nebyla lehká cesta za vítězstvím. "Bylo hodně lehké udělat chybu. Také my jsme jich několik udělali, jednu velkou. Roztočili jsme se v jednom hodně úzkém místě, ve kterém byl na obou stranách potok. To bylo štěstí," říká pilot Fordu.

Pilot Peugeotu, který byl po zisku tří vítězství z prvních tří soutěží roku jasným favoritem na titul první poloviny sezony, šampionát ale de facto ztratil už před Acropolí. Ve druhé polovině sezony měl dost smůlu. "Ypres bylo, když se to tak vezme, začátkem sestupné spirály. Štěstí nebylo na naší stran," řekl Craig Breen

"Na Ypres jsme ztratili šanci na vítězství a také v Estonsku jsme měli problém." Je to pravda, vždyť v Belgii i Estonsku Breena vyřadily technické potíže. "Na Barum, OK, tam jsme udělali chybu a udělali defekt. Pak jsem už věděl, že naše šance jsou opravdu špatné." Se sezonou je ale Breen i tak spokojen. "Ukázali jsme naše tempo a třikát vyhráli. Nemusíme věšet hlavu."

Vytisknout

Diskuze: Kajetanowicz po zisku titulu: Budu potřebovat čas, abych to pochopil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Problémy s turbem u nové i20 WRC stály místo technického ředitele

Hyundai vyhodil technického ředitele, Meeke měl navštívit sídlo korejského týmu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud