Ogier komentuje nehodu: Hrál jsem si a nevyšlo to

iM2, 26. října 2015, 12:12 Google+

Sébastien Ogier přijímá plnou odpovědnost za nehodu ve včerejší závěrečné etapě Rally Catalunya. Francouz přiznal, že tvrdě tlačil na pilu i v závěrečné zkoušce, aby se bavil závoděním.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier doplatil na svoji snahu závodit až do konce

Ogier doplatil na svoji snahu závodit až do konce | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Jednička továrního týmu Volkswagen vstupovala do závěrečné rychlostní zkoušky soutěže s pohodlným 50 vteřinovým náskokem. Test měřil 12 kilometrů, Ogier havaroval 4 kilometry před cílem. 

"V dlouhé pravé zatáčce jsem byl až moc rychlý a na výjezdu jsem byl moc široký. Dotkli jsme se svodidel, ta se prohla a tím se urazilo kolo o sloupek, který drží svodidla. Sloupek vlastně vytrhl kolo - a to byl konec. Z bezpečnostních důvodů jsme byli ještě odeslání do nemocnice na kontrolu," líčí svoji nehodu na Power Stage trojnásobný mistr světa.

"Jsem rád, že je vše v pořádku. Jsem jen trošku otřesený. Bohůžel jsme se naší chybou připravili o vítězství. Ale jsem rád za Andrease a Olu - jejich první vítězství ve WRC si plně zasloužili."

"Nemusel jsem nic dokazovat, nebyl pro to už důvod - ale jsem závodník a vždy do toho chci dát vše. Z nějakého důvodu to nebyla nejzajímavější rally, už od sobotního poledne, když jsem měl dobrý náskok, jsem stáhl svoje tempo a závod jen kontroloval. Pak jsem se ale chtěl pobavit a tlačit na to do konce závodu."

img-responsive

Ogiera nebavil průběh soutěž, a tak se rozhodl zatlačit | foto: Volkswagen Motorsport

"Během prvního průjezdu jsem opravoval svůj rozpis, protože výjezd z té zatáčky byl rychlejší, než jsem si myslel. Takže jsem změnil rozpis tak, abych jel rychleji. Problémem ale bylo, že rychlejší byl pouze výjezd, ne nájezd do té zatáčky. Vjel jsem do zatáčky až moc rychle - možná, že jsem byl o 10 cm širší. To byl konec."

"Hrál jsem si a nevyšlo to - asi tak bych to popsal. Teď musím přijmout důsledky. Je jasné, že to byla hloupá chyba. Ale není to konec světa. Jsme v pořádku a nás ani tým to moc nestálo. Omlouvám se, ale stále jsme získali double díky mým kolegům," uzavřel Ogier.

Vytisknout

Diskuze: Ogier komentuje nehodu: Hrál jsem si a nevyšlo to

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

XTG Opel ADAM Cup

Peták s Benešovou celkovými vítězi XTG Opel ADAM Cupu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud