Jezdci M-Sportu pojedou o svoji budoucnost, testovali 1000 km

iM2, 11. listopadu 2015, 10:55 Google+

Jezdci M-Sportu, Elfyn Evans a Ott Tänak, pojednou ve Walesu o tomto víkendu o svoji budoucnost v MS v rally. Oba dva ví, že jejich auto na rozblácených cestách, které můžeme ve Walesu očekávat, má dobrou rychlost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme u M-Sportu příští rok kompletně jinou sestavu?

Uvidíme u M-Sportu příští rok kompletně jinou sestavu? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Poté, co ani Elfyn Evans ani Ott Tänak ve Španělsku nezískali ani bod, jedou teď ve Velké Británii podle vyjádření jejich šéfa, Malcoma Wilsona, o svoji budoucnost v britského týmu M-Sport. Rozhodovat se bude na soutěži, která je známá pro svůj specifický charakter - na posádky čeká sice hodně rychlá, ale také hodně blátivá, mlhavá a často i zmrzlá trať. Podmínky se v tomto období navíc velmi rychle mění.

Elfyn Evans aktuálně drží v průběžném pořadí sedmou a Ott Tänak desátou příčku. Aby byli na soutěž dobře připraveni, absolvovali oba jezdci test, na kterém dohromady najezdili asi 1000 km, jezdilo se na testovacím úseku M-Sportu v Greystoke.

"Je vždy pěkné zakončit sezonu doma. Domácí publikum opravdu stojí za námi a já se už těším na to, že zažiji podruhé v rallyovém autě jednu z nejlepších rally," říká Elfyn Evans. Vloni byl tento mladík pátý, letos má tedy na co navazovat. Je mu ale jasné, že zisk podia bude hodně těžký. Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen z Volkswagenu pojedou určitě zcela naplno, protože budou bojovat o druhé místo celkově. Jezdci Citroënu i Hyundai dají také do soutěže vše, protože tyto dva týmy bojují o druhé místo mezi konstruktéry. "Konkurence bude velká, hodně lidí se zde bude snažit o zisk podia. Když ale půjde všechno perfektně, tak budeme více než schopni zabojovat o dobrý výsledek," dodal tento Walešan.

img-responsive

Vloni dojel s Fiestou M-Sportu ve Walesu druhý Mikko Hirvonen, pro kterého to byla poslední soutěž ve WRC v kariéře | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ott Tänak před soutěží řekl: "Víme, co nás čeká a jsme s tím smíření. Chci na to zatlačit, což jsme dělali už i na posledních šotolinových soutěžích. Konkurence bude velká, ale vím, že na šotolině můžeme být konkurenceschopní. Sezonu chceme ukončit tak, že se dále zlepšíme a odevzdáme tu nejlepší práci, kterou budeme moci."

To týmový šéf, Malcolm Wilson, ještě jednou připomenul, o co se o víkendu ve Walesu pojede: "Jak Elfyn tak i Ott mají na takovýchto etapách hodně zkušeností a oba ví, že Ford Fiesta RS WRC na šotolině představuje konkurenceschopný paket. Konkurence bude velká, ale sezonu chceme zakončit bezpodmínečně se silným výsledkem."

Vytisknout

Diskuze: Jezdci M-Sportu pojedou o svoji budoucnost, testovali 1000 km

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Na Setkání mistrů od Adama po S1

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud