M-Sport se zapsal do historie WRC

iM2, 7. března 2016, 17:55 Google+

Svým výkonem na Rally Mexiko zajistil Mads Ostberg M-Sportu zápis do historických tabulek šampionátu WRC. Britský tým totiž bodoval po 200. v řadě! Nor navíc po penalizaci Sorda získal pohár za třetí místo na stupních vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport bodoval na 200. soutěži v řadě

M-Sport bodoval na 200. soutěži v řadě | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

"Jde o enormní výkon M-Sportu a Fordu. Všichni jsme na to hrdí," řekl Malcolm Wilson. "Výhra na soutěži je zásluhou jezdců, ale dokončení soutěží jde na vrub týmu. Tento počin odráží oddanost a závazek týmu, stejně tak jako velké znalosti techniky celého týmu. 

Když jsme zahájili tuto sérii, tak ještě neexistovalo pravidlo Rally 2. O to více působivý tento výkon je. Jsem přesvědčen, že pro jinou značku bude velmi obtížné tento rekord překonat. Jsem celému týmu M-Sport moc vděčný, bez nich by to nebylo možné dosáhnout," pokračuje šéf týmu.

Začátek této úžasné série se datuje do soutěže v Monte Carlu 2002. Tehdy Carlos Sainz jezdící za Fod vyjel třetí místo před svým týmovým kolegou Colinem McRaem. Od té doby M-Sport vyhrál 41 soutěží v 18 různých zemích. Celkem jezdci týmu zaznamenali 141 podiových umístění, 889 nejrychlejších časů na jednotlivých zkouškách a 2 811 bodů do hodnocení týmu (tento údaj je však třeba brát s rezervou vzhledem k 'inflačnímu' bodování).

img-responsive

Mikko Hirvonen se nejvíce podepsal pod tento rekord | foto: M-Sport

Na rekordu se podepsalo celkem 17 jezdců: Mikko Hirvonen (95 bodových umístění), Jari-Matti Latvala (56), Marcus Grönholm (29), Markko Märtin (28), Elfyn Evans (22), François Duval (19), Mads Ostberg (16), Toni Gardemeister (13), Ott Tänak (12), Petter Solberg (11), Evgeny Novikov (11), Roman Kresta (10), Carlos Sainz (9), Colin McRae (9), Janne Tuohino (2), Henning Solberg (1) a Éric Camilli (1).

Tato čísla M-Sport sice velmi těší, faktem ale je, že už čtvrtou sezonu nemá přímou podporu od Fordu. Také poslední vítězství je už hodně 'vousaté', když se datuje do roku 2012 na Rally Wales GB. 

Vytisknout

Diskuze: M-Sport se zapsal do historie WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo na první stupně vítězů s novou i20 WRC musí ještě počkat

Sordo penalizován a přichází o třetí příčku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud