Latvala stále věří: Šampionát není u konce

iM2, 15. března 2016, 23:07 Google+

Vítězství v Mexiku vlilo zpět do žil Jariho-Mattiho Latvaly optimismus. Fin věří, že po úspěšném zahájení 'šotolinového turné' může ještě letos zabojovat o titul se Sébastienem Ogierem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvalovi (opět) nevyšel start sezony, v Mexiku ale složil reparát

Latvalovi (opět) nevyšel start sezony, v Mexiku ale složil reparát | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Zatímco Ogier na prvních dvou soutěžích roku získal maximum bodů, Latvala vždy 0. V Mexiku Jari-Matti Latvala snížil náskok svého týmového kolegy pouze z 56 na 50 bodů. Jenže Fin si uvědomuje, že minimálně další dvě soutěže v Argentině a Portugalsku bude mít výhodu čistší trati v prvních dvou etapách.

Ogier v Argentině pochopitelně pojede první, Latvala bude na trati až šestý. "Pořád budu mít dobrou startovní pozici," říká Jari-Matti pro 'Autosport'. "A to znamená, že budu moci vyvinout větší tlak na Ogiera a stále budu moci tlačit. Ale potřebujeme pořád vyhrávat. Šampionát ještě není u konce, to rozhodně ne.

Museli jsme získat body v Mexiku, to jsme zvládli. Teď v tom musíme pokračovat. Jasně, bude to trvat, když Sébastien bude získávat body za druhá místa. Ale vydali jsme se správným směrem." Sezona Latvaly se zdála jako odepsaná, jenže v Mexiku na něj tlak klesl.

img-responsive

Rychlé soutěže jako Finsko Latvala dokáže vyhrát, to už víme, teď soupeřům 'vypálil rybník' i na tvrdé soutěži | foto: Volkswagen Motorsport

"Měl jsem opravdu těžký start a před Mexikem jsem měl jisté obavy. Kdybych nezískal body, pak by bylo těžké se do šampionátu vrátit. Věděl jsem, že mi v Mexiku startovní pozice dá jistou výhodu, ale musíte ji umět využít. 

Vím, jak je Sébastien silný - zvláště když vloni vyhrál v Mexiku i přesto, že startoval jako první. Já už jsem vyhrál na soutěžích jako je Finsko, ale tohle je tolik odlišná rally. Vítězství v Mexiku mi dokázalo, že dokáži vyhrát i na tomto typu soutěží - na soutěžích typu Acropolis, kde nejde o to jet pořád na plný plyn."

Vytisknout

Diskuze: Latvala stále věří: Šampionát není u konce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kevin Abbring vloni v Německu

Abbring pojede s Hyundai tři soutěže, avšak pouze se starým vozem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud