Volkswagen tento týden opět testuje Polo R WRC 2017

iM2, 25. listopadu 2016, 06:41 Google+

O všeobecné překvapení se opět postaral Volkswagen Motorsport. I po překvapivém odchodu z WRC pokračují vývojové práce na voze Polo R WRC 2017 a to včetně testů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen Polo R WRC 2017 je suverénně nejdéle vyvíjené auto WRC nové generace a i tak se do soutěžního nasazení nikdy nedostane. Volkswagen Motorsport na novém autě pracuje již více než 15 měsíců - auto pak jenom odstaví do musea. Značka z Wolfsburgu totiž v Austrálii absolvovala poslední oficiální start v MS. 

K všeobecnému překvapení však bude vývoj a homologace vozu dokončna (homologace do 99 %, poslední krok by totiž znamenal pravidelné starty v MS). Tento týden vyrazil testovací tým značky Volkswagen opět na testy. Ty proběhly ve Švédsku a během posledního testu seděli za volantem  Marcus Grönholm a Dieter Depping. "Poté už nás čeká jen návštěva FIA kvůli homolgaci," připouští šéf továrního týmu, Sven Smeets, pro 'Motorsport aktuell'. 

Ještě předtím, než se objevily spekulace o možném Red Bull týmu, který by startoval s vozy VW (Red Bull to však dementoval), bylo jasné, že auto nebude úplně homologované: "Aby bylo auto opravdu homologované, tak se musí výrobce přihlásit do WRC a nasadit alespoň dvě auta na všech soutěžích. A to není náš případ," vysvětlil Smeets.

img-responsive

Auto, které se nikdy své homologace nedočká - Volkswagen Polo R WRC 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Další, poměrně divoká, spekulace spojuje již vyvinutá Pola R WRC 2017 se značkou Prodrive. Ten se svého času staral o tovární program Subaru a MINI v MS. Aktuálně Prodrive nasazuje vozy Aston Martin ve vytrvalostních závodech a v rally se stará o tovární program čínské pobočky Volkswagenu (FAW-VW) v Čínském mistrovství. Nasazovaným vozem je Volkswagen Golf SCRC (na fotky auta se podívejte zde), a tudíž má Prodrive ke značce Volkswagen již jistý vztah.

Jak již ale Volkswagen v rámci Rally Australia oznámil, pro příští rok je ochotný pronajmout/prodat aktuální generaci Pola R WRC soukromníkům. 

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen tento týden opět testuje Polo R WRC 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC, jak se auto Francouzovi líbilo?

Ogier má za sebou test Toyoty Yaris WRC + VIDEO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud