Začíná Sardinií dvojboj o titul?

iMotorSport.cz, 8. června 2017, 12:10 Google+

O tomto víkendu se jede WRC na Sardinii a to značí, že letošní sezona FIA World Rally Championship je ve své polovině. Velice pozitivní je, že nemůžeme říct, že bychom letos měli jednoho jasného favorita na titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Podaří se dvojici Ogier/Neuville svým soupeřů ujet i na Sardinii?

Podaří se dvojici Ogier/Neuville svým soupeřů ujet i na Sardinii? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Čtyři různí vítězové v prvních čtyřech soutěžích letošního ročníku WRC poukázaly na největší nepředvídatelnost sezony MS v rally za dlouhé roky. O tomto víkendu se jede Rally Italia Sardegna, sedmý podnik letošní sezony. Kdybychom si měli vsadit na to, kdo získá na konci roku titul, asi by většina sázek šla na jednoho z prvních čtyř jezdců průběžného pořadí - Sébatiena Ogiera, Thierryho Neuvillea, Jariho-Mattiho Latvalu anebo Otta Tänaka. 

To po svém vítězství na Vodafone Rally de Portugal minulý měsíc přiznal také Sébastien Ogier, když řekl, že Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala a Ott Tänak zůstávají v boji pro zbývajících sedm soutěží. Jedinými jezdci, kteří mají na svém kontě dvě vítězství jsou Seb Ogier (Monte Carlo a Portugalsko) a Thierry Neuville (Korsika a Argentina). Francouz má na Belgičana, který měl na Monte velkou smůlu a ve Švédsku smolně chyboval, ale náskok 22 bodů. Na Sardii mají ale šanci na vítězství oba, Ogier zde dokonce vyhrál v roce 2015 třetí soutěž v řadě. 

img-responsive

Jedinými 2 jezdci, kteří mají letos zatím na kontě 2 vítězství jsou Sébastien Ogier.... | foto: Red Bull

Cílem Sébastiena Ogiera tak je navýšit svoje vedení poté, co v Portugalsku měl z vozu dobrý pocit. "Teploty, které zde zažíváme, budou pravděpodobně nejvyšší z celé sezony a my se na to budeme muset připravit. Měli jsme dobrý test, kde jsme si potvrdili naše možnosti chlazení, stejně tak jako konfiguraci set-upu pro soutěž. Není tedy důvod, proč bychom neměli věřit, že budeme bojovat o další silný výsledek.

Během prvního dne budeme muset čelit elementu čištění [trati], ale cesty na Sardinii známe velmi dobře a naučil jsem se užívat si tyto náročné zkoušky. Není to nejlehčí soutěž. Musíte si udržovat odstup a být soustředění od startu až do cíle. Šetření gum se také může ukázat jako opravdu důležité, což by mohlo být signifikantní zvláště v sobotu, kde jsou dvě 70 kilometrové smyčky," zakončil jezdec M-Sportu.

img-responsive

...a Thierry Neuville. Podaří se jednomu z nich přidat o víkendu třetí? | foto: Red Bull

Důvěra Thierryho Neuvillea je před soutěží také vysoká, když v nedávné milosti vyhrál dvě soutěže po sobě a posledně byl v Portugalsku se svoji i20 Coupe druhý. "Jsme spokojení, věříme si a věříme, že můžeme získat pozitivní výsledek. Je to technická soutěž, kde nemůžete brát nic za jisté. Cesty jsou velmi tvrdé a vyschlé, což může být náročné pro auta, zvláště gumy. Volba gum tak bude rozhodující v závislosti na startovním pořadí a bude to něco, co budeme velmi bedlivě sledovat."

Vytisknout

Diskuze: Začíná Sardinií dvojboj o titul?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën před Sardinii posílil

Jezdci Citroënu vítají novou posilu svého týmu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud