Mikkelsen u Hyundai podepsal na dva roky

-haj, 28. září 2017, 21:13 Google+

V roce 2016 díky odchodu Volkswagenu Motorsport zůstal Andreas Mikkelsen na sezonu 2017 bez místa. Nikdy se ale netajil tím, že jeho cílem je získat tovární sedačku na sezonu 2018. To se mu povedlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andreas Mikkelsen bude jezdit s i20 Coupé WRC následující dva roky

Andreas Mikkelsen bude jezdit s i20 Coupé WRC následující dva roky | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Nor teď oficiálně oznámil, že u Hyundai Motorsport podepsal na následující dvě sezony. "Jsem nadšen, že mi Hyundai Motorspot umožnil vrátit se do WRC a to na plný úvazek v letech 2018 a 2019. Před svoji první soutěží s týmem cítím, že jsem dobře zapadl. Je mi jasné, že se připojuji k týmu světové třídy s realistickou šancí bojovat o šampionát jak mezi jezdci, tak i konstruktéry. Nemohu se dočkat, až týmu budu pomáhat k dosažení cíle počínaje Rally Monte Carlo příští rok a já sám bych rád také zabojoval o titul," říká Andreas Mikkelsen.

Andreas letošní ročník začal se Škodou Fabia v rámci WRC2, poté se zúčastnil tří soutěží s Citroënem C3 WRC. Sezonu už ale 28letý soutěžák dokončí ve svém novém týmu. Svoji spolupráci začnou na Rally Catalunya (5. - 8. října) a následně jej ještě čekají soutěže ve Walesu a v Austrálii. Mikkelsen již dříve uvedl, že udělá vše pro to, aby pomohl Hyundai v honbě za letošním titulem a případně také podpořil Thierryho Neuvillea v boji o titul mezi jezdci. 

img-responsive

Hyundai bude mít příští rok na tři auta čtyři jezdce, jak to vyřeší? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Velká očekávání od Mikkelsena má pochopitelně šéf týmu Hyundai Motorsport, Michel Nandan"Andreas je jedním z těch rally jezdců, kteří rychle zapadnou a prostě jde rovnou na věc. Během těch jeho několika málo návštěv u nás v Alzenau z něj vyzařovalo jeho odhodlání a profesionalismus. Jsme potěšení, že ho máme na palubě na plný úvazek pro dvě kompletní sezóny. Už měl šanci získat zkušenosti s Hyundai i20 Coupé WRC na testech, dodal nám pozitivní a užitečnou zpětnou vazbu. Řídil také naši 20 R5, která mu umožnila dále se integrovat do všech oblastí týmu. Nemůžeme se dočkat, až jej uvidíme v akci v roli jezdce týmu Hyundai Motorsport na posledních třech podnicích sezony, v dalším roce a dále."

Otázkou samozřejmě je, jak Hyundai vyřeší nastalou situaci, protože jak Thierry Neuville, tak i Dani Sordo a Hayden Paddon mají platné smlouvy i na příští sezonu. 

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen u Hyundai podepsal na dva roky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën C3 WRC je podle Loeba jen trošku choulostivý v rychlých zatáčkách, kde je malá přilnavost

Loeb testoval C3 WRC na asfaltu + video; návratu je otevřen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud