Loeb testoval C3 WRC na asfaltu + video; návratu je otevřen

-haj, 25. září 2017, 22:15 Google+

Asi měsíc po úvodním asfaltovém testu zorganizovaném na severo-východě Francie se Sébastein Loeb vrátil za volant Citroënu C3 WRC. Tentokrát se ale svezl na šotolině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC je podle Loeba jen trošku choulostivý v rychlých zatáčkách, kde je malá přilnavost

Citroën C3 WRC je podle Loeba jen trošku choulostivý v rychlých zatáčkách, kde je malá přilnavost | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastiena Loeba neustále doprovází věrný spolujezdec, Daniel Elena. Nejinak tomu bylo i teď, kdy se devítinásobný mistr světa vrátil k jednodennímu testu s Citroën Racing týmem. Tentokrát se jezdilo v Katalánsku na šotolině. Jak bylo řečeno již po úvodním testu, tento test byl pro Loeba zorganizován s tím, aby vyzkoušel speciál C3 WRC na šotolině a podal týmu svůj názor na chování vozu. 

V různých kuloárech se začalo šuškat, že francouzský tým zvažuje najmutí Loeba pro alespoň částečné angažmá pro rok 2018. Hlavní důvod testu je ale alespoň pro tuto chvíli docela odlišný. "Cílem testu bylo pouze vyzkoušet auto. Pro mě to byla dobrá příležitost, jak poznat nové WRC. Citroënu to umožnilo dostat mě zpět za volant, když si jsou moc dobře vědomi mých zkušeností v rally. Momentálně nemáme žádný plán ohledně budoucnosti," říká Sébastien Loeb

Test na šotolině proběhl 6 týdnů po testu na asfaltu. Francouz by mohl příští rok odjet jednu nebo dvě soutěže. Záležet ale bude na Peugeotu a jeho programu v rallycrossu: "Počkám a uvidím, jestli Peugeot bude pokračovat v rallycrossu. Pokud ano, tak to bude můj hlavní program pro příští rok. Pokud by se vedle toho dalo zvládnout jet s C3 WRC na jedné nebo dvou soutěžích, pak bych nad tím uvažoval jako nad možností. Aktuálně ale není nic rozhodnuté," říká devitinásobný mistr světa.

Loeb si během testu vyzkoušel několik nastavení zavěšení a také různá nastavení diferenciálu. "Už dlouho jsem nejel s rally vozem na šotolině. Proto jsem byl moc rád za to, že jsem mohl testovat tento vůz. Mohl jsem využít svých zkušeností a pomoci Citroënu ve zlepšení C3 WRC. Zároveň jsem se za volantem bavil. 

Nevěděl jsem, co mě bude čekat. Ale auto nebylo těžké na ovládání. Pocity mám převážně dobré. Občas je auto trošku choulostivé v rychlých zatáčkách, kde je malá přilnavost. Je to trošku jako na asfaltu. Auto je hodně výkonné, jsem rád za tento test."

Vytisknout

Diskuze: Loeb testoval C3 WRC na asfaltu + video; návratu je otevřen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally di Roma Capitale (ITA)

Romae Filip Mareš: Acta, non verba

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud