Meekeova přání? Třeba vyšší výkon a Loeb v druhém autě

-haj, 11. května 2018, 23:34 Google+

"Co na srdci, to na jazyku", tím by se dal v poslední době charakterizovat Kris Meeke. A přesně v tomto duchu se teď vyjádřil k situaci v Citroënu, co mu přinesl start Sébastiena Loeba a jaký očekává další vývoj?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroënu chybí i část rozpočtu...

Citroënu chybí i část rozpočtu... | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Loňská sezona byla obtížná. Citroën C3 WRC byl totiž velmi obtížné auto a Kris Meeke dokonce jednu rally musel vynechat. Až po testu Loeba, který potvrdil pocity Meekea, se v týmu Citroën začaly věci hýbat správným směrem. "To mi nejen dodalo důvěru, ale také to tým začalo posouvat dopředu.

Najednou jsme opět všichni začali pracovat na stejném směru. Tohle je Loeb faktor," popisuje Meeke pro "Motorsport aktuell". Také starty legendárního Francouze v Mexiku a na Korsice tým Citroën výrazně posunuly. Proto někteří stále věří, že Loeb přece jenom ještě odjede celou sezonu.

"Pro mě by to bylo skvělé," říká jezdec, který by neměl problém s tím být jezdcem číslo 2 v týmu. "Seb mi vyprávěl, jak ve svých začátcích profitoval z toho, že měl v týmu Carlose Sainze a Colina McRae. Poté se od něj učil Sébastien Ogier. Já jsem naproti tomu bohužel nikdy neměl zkušeného týmového kolegu. Já jsem, ať už u Mini nebo Citroënu, vždy musel zajíždět výsledky a zároveň byl odpovědný za vývoj."

img-responsive

Meeke sní o tom, že by s ním v týmu jel Loeb | foto: Red Bull Content Pool

Stejné je to i teď, Kris musí nést hlavní zodpovědnost za zlepšení C3. Jak vyhlíží do budoucích měsíců? Jeho pocity jsou smíšené: "Jak se zdá, Hyundai, Ford a především Toyota ve druhé sezoně s novými auty výrazně přidaly."

38 letý jezdec doufá, že i Citroën má připravených pár žolíků, které jej zrychlí: "Nová zadní náprava nás neučiní rychlejšími. Ta nám jenom zajistí, že budeme ve vůz více věřit. Co by nám pomohlo, by byl vyšší výkon, vyšší točivý moment, lepší trakce a lepší aerodynamika. Zároveň by se hodil vyšší rozpočet."

Vytisknout

Diskuze: Meekeova přání? Třeba vyšší výkon a Loeb v druhém autě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Nikola Dvořáková - Rychlost a adrenalin mě baví

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud