Slovenská premiéra vozu Hyundai i20 R5 pod Tatrami!

Roman Ordelt, 16. května 2018, 17:27 Google+

Hned několik diváckých lahůdek nabídne 45. ročník Rallye Tatry 2018, nejstarší automobilové soutěže na Slovensku, která se pojede v termínu 25. – 26. května s centrem v Popradu. Fanoušky rallysportu čeká bezpochyby velký motoristický svátek roku pod Tatrami. Ve slovenské premiéře bude poprvé k vidění soutěžní speciál Hyundai i20 R5, počet přihlášených vozů této progresivní kategorie dosáhl na Slovensku rekordního čísla 11! Již dříve byla oznámena účast hvězdy světového motorsportu, neboť do Popradu přijede přední jezdec formule E Felix Rosenqvist ze Švédska, který se objeví na shakedownu a atraktivním městském okruhu za volantem vozu Porsche.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 R5

Hyundai i20 R5 | foto: Rafal Roguski

Sdílejte článek

Pořadatelé z AOS klub Poprad registrují po uzávěrce přihlášek celkem 73 soutěžících ze Slovenska, České republiky, Polska, Maďarska a Itálie. Z českých posádek se představí v okolí Popradu a Spišské Nové Vsi dvojice Mogul Racing Teamu Jan Černý, Petr Černohorský (Ford Fiesta R5), dále Věroslav Cvrček ml., Petr Novák (Škoda Fabia S2000), Martin Březík, Marek Omelka (Mitsubishi Lancer EVO IX) a další.  Největší pozornost na seznamu došlých přihlášek budí vůz korejské značky Hyundai s typovým označením i20 kategorie R5. Do vozu soutěžního dravce z Asie se posadí polsko-italská dvojice Daniel Chwist, Nicola Arena. “Tento soutěžní speciál na Slovensku v minulosti nikdy nestartoval a pro fanoušky se jedná o velký divácký tahák. Hyundai kategorie R5 nestartoval ani v České republice, i když tam nedávno dovezl Antonín Tlusťák do Slušovic hyundai specifikace WRC. Jsme rádi, že tento vůz uvidíme při rally pod Tatrami a zveme diváky k návštěvě tatranského regionu,“ pověděl Stanislav Hanzeli, šéf organizačního výboru a ředitel Rallye Tatry.  

Polák Daniel Chwist není v Popradu neznámým jménem, naposledy zde startoval před třemi lety, když s produkčním vozem Subaru Impreza STi skončil na šestnáctém místě v absolutním pořadí a šestý ve třídě. V loňském roce osedlal vůz Hyundai i20 R5 ze stáje Rallytechnology se spolujezdcem Dariuszem Burkatem v německém mistrovství. Na sedadlo spolujezdce se posadí v Tatrách vedle Chwista zkušený “mitfára” Nicola Arena z Itálie, ostřílený soutěžemi v mistrovství světa nebo na Blízkém východě.

 

Další zpravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na jejím facebookovém profilu.

Vytisknout

Diskuze: Slovenská premiéra vozu Hyundai i20 R5 pod Tatrami!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Škoda předala 200. vůz Škoda Fabia R5

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud