Meeke se domluvil na příští sezonu s Toyotou!

-haj, 10. října 2018, 22:24 Google+

Kris Meeke se domluvil s Toyotou a pro sezonu 2019 se vrací s továrním týmem japonského výrobce do World Rally Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke míří do Toyoty

Meeke míří do Toyoty | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Toyota by měla příští týden oznámit návrat Krise Meekea do WRC. Příští sezonu by se měl stát týmovým parťákem Otta Tänaka a Jariho-Mattiho Latvaly. Oficiální oznámení této zprávy by mělo přijít poté, co bude potvrzen přechod Esapekky Lappiho do Citroënu, což by mělo proběhnout 18. října. Dle britského Autosportu se Meeke dohodl s Toyotou minulý týden. 

Šéf týmu Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, samozřejmě nechtěl nic vyzrazovat předem, ale přiznal, že se koukali po Krisi Meekeovi a Craigovi Breenovi. "Oba mají potenciál. A realisticky vzato se nekoukáme zase až po tolika možnostech, pokud chceme bojovat v roce 2019 o titul mezi výrobci. Připravujeme se na možné změny [v týmu]. Zkoumáme možné alternativy a máme dobré šance. Momentálně nemám co říci. Pracujeme s Japonskem na této věci."

img-responsive

V Citroënu nezažil Meeke zrovna povedené období, bude se mu dařit v Toyotě lépe? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ott Tänak připustil, že vidí možné benefity v příchodu Krise Meekea do týmu, kde by nahradil Esapekku Lappiho. "Není to moje volba, není to moje rozhodnutí, ale Kris je rychlým jezdcem - všichni to víme. Celkově si myslím, že by to byla silná jezdecká sestava."

Kris Meeke, který byl v květnu vyhozen z Citroënu, byl minulý týden v Americe, ale o své budoucnosti s novináři mluvit nechtěl. Zpět v rallyovém autě bude sedět tento víkend na RallyLegend v San Marinu, kde bude sdílet Ford Fiesta RS WRC s Derekem Ringerem, který navigoval jeho mentora, Colina McRae, k mistrovskému titulu v roce 1995. 

Zdroj Autosportu britským novinářům řekl: "Smlouva Meekea je hotovou věcí. Víme, že míří do Finska [kde tovární tým Toyoty sídlí]. Pro Toyotou je to vzrušující čas - mít tři tak rychlé jezdce a všichni z nich mohou na kterémkoliv podniku vyhrát. Viděli jsme rychlost Meekea na kterémkoliv povrchu. Dominoval na Korsice, vyhrál ve Finsku - to je pro Finy speciální. Ukazuje to, čeho je schopen a tým se na něj už těší."

Vytisknout

Diskuze: Meeke se domluvil na příští sezonu s Toyotou!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sébastien Ogier vítěz ve Walesu a boj v titul se dramatizuje

Rally Wales GB: Ogier vítězí ve Walesu o 10 vteřin před Latvalou

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud