Itálie: Kopeckého stříbrná Rally di San Marino + videa

iAdam, 5. července 2010, 09:39 Google+

Čtvrtým dílem pokračoval tento pátek a sobotu italský rallyový šampionát - C. I. R. Po asfaltové Rally del Salento byla na programu šotolinová Rally di San Marino. Na startu nechyběl ani Jan Kopecký, který tak díky kolizi termínů přišel o domácí „Bohemku“.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andreucci, Paolo - Andreussi, Anna

Andreucci, Paolo - Andreussi, Anna | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Při pohledu do startovní listiny opět nechyběl nikdo z domácí špičky. Do továrních Abarthů usedli Basso a Rossetti, „dvěstěsedmičku“ sedlal Paolo Andreucci, Fiestu S2000 osedlal Umberto Scandola. K výčtu nejžhavějších favoritů je třeba započítat i našeho Honzu Kopeckého s Fabií, který tak dal přednost startu v Itálii před Rally Bohemia. Za zmínku stojí vedle dalších kvalitních posádek i start předního jezdce šampionátu Středního východu, Yazeeda Al Rajhia na Peugeotu 207 S2000.

Nejyrychlejší posádky; zdroj: YouTube.com

Páteční etapa se skládala z odpoledního a večerního průjezdu bezmála dvacetikilometrovou RZ Sestino. Při prvním průjezdu byl sice nejrychlejší Andreucci, ale díky startovním číslům vyrážel na trať až jako pátý, tedy těsně za Al Rajhim, který jej poněkud brzdil (zajel až dvacátý šestý čas se ztrátou 1:19,1 min!). Domácí borec to vyřešil po svém – záměrně si nechal dát 10 s penalizace a při druhém průjezdu startoval o minutu později. Druhý průjezd vyhrál Piero Longhi, druhý čas zajel Chentre, třetí Basso. Po první etapě se ustáli tedy pořadí Basso, Rossetti, Chentre, Andreucci. Velmi zvolna začal Kopecký. Zajel jedenáctý a sedmý čas, po první etapě tak byla jeho Fabie až na osmém místě.



Highlights ze shakedownu; zdroj: YouTube.com


První sobotní sekce patřila jednoznačně Andreuccimu. Vyhrál hned první RZ 3 a v průběžném pořadí přeskočil jak Bassa, tak i Rossettiho a díky odstoupení Chentreho se dostal do vedení. „Ucci“ vyhrál i následující RZ 4 a po dopolední sekci mu patřil náskok 7,5 s na Rossettiho. K lepším výsledkům se však rozjel již i Kopecký. Na RZ 3 zajel druhý čas, RZ 4 sice tak dobrá pro něj nebyla, ale poslední RZ této sekce, 13,6 km dlouhou RZ Monte Fumo, vyhrál. Poskočil tedy na průběžný bronz s náskokem 10 s na Bassa, ztráta 31,5 s na Andreucciho ve vedení však byla velká.

1. etapa; zdroj: YouTube.com


Druhá sekce dne žádné velké boje na trati nepřenesla. Svoje vedení si tvrdil výhrami na RZ 7 a 9 a dvěma druhými místy s minimálními ztrátami Andreucci. Na prvních dvou místech v jednotlivých RZ se s Andreuccim střídali Scandola, Basso a Arminen. Velmi konzistentně však jel Kopecký: tři třetí časy a jeden druhý a to se mu vyplatilo. S velkou ztrátou na vedení nemělo smysl riskovat, do karet mu však hrála smůla soupeřů. Prvním z nich byl Rossetti. Na RZ 8 zaznamenat defekt, dvacátý třetí čas a přičetl asi ztrátu 36,7 s. Kopecký byl rázem druhý. Další defekty zaznamenali i Scandola (+ 1 min.) a Travaglia (+3 min.). Hned měl Kopecký za zády trochu volněji.

Záběry z 2. etapy; zdroj: YouTube.com

Soutěž uzavřeli odpolední třetí průjezdy zkouškami Piobbico, Apecchio a Monte Fumo. A všechny RZ nabídly pohled na velmi vyrovnané sportovní výkony, i když pořadí na pěti prvních místech průběžného pořadí se neměnilo. RZ 10 vyhrál Basso, pouze 0,2 s na něj ztratil Andreucci, RZ 11 naopak Andreucci vyhrál s náskokem velmi hubených 0,3 s na Arminena, 1,9 s na Rossettiho a 2,3 s na Kopeckého. Soutěž uzavřel svým druhým vítězstvím v RZ Kopecký, Rossettimu však nadělil pouze 0,8 s. Tak se jezdí v Itálii…

 

 

Konečné výsledky 38° Rally di San Marino:

Pořadí

Posádka
vůz
Celkový čas Ztráta na vedoucího
    1.   Andreucci P. - Andreussi A.
  Peugeot 207 S2000
2:06:07,0  ---
    2.    Kopecký J. - Starý P.
  
Škoda Fabia S2000
  +42,1
    3.   Rossetti L. - Chiarcossi M.
  Abarth Grande Punto S2000
  +50,4
    4.
  Basso G. - Dotta M.
  Abarth Grande Punto S2000

+57,1
    5.   Scandola U. - D´Amore G.
  Ford Fiesta S2000

 +1:20,8
    6.   Colombini D. - Ercolani L.
  Peugeot 207 S2000

 +3:12,9
    7.   "Dedo" - Daddoveri M.
  Peugeot 207 S2000
  +3:56,8
    8.   Travaglia R. - Granai L.
  Peugeot 207 S2000
  +4:27,0
    9.   Baldacci L. - Biordi A.
 
Mitsubishi Lancer Evo IX

+4:51,6
   11.   Al Rajhi Y. - Baumel M.
 
Peugeot 207 S2000

+5:27,0

 

Vyhrané RZ: Andreucci 6, Kopecký 2, Arminen 1, Basso 1, Longhi 1, Scandola 1

Průběžné hodnocení mistrovství Itálie (po 4. z 8 podniků): 1. Andreucci (Peugeot) 30 bodů, 2. Rossetti (Abarth) 29, 3. Basso (Abarth) 23, 4. Kopecký (Škoda) 19, 5. Travaglia (Peugeot) 14, 6. Scandola (Ford) 12

Vytisknout

Diskuze: Itálie: Kopeckého stříbrná Rally di San Marino + videa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

rally krkonoše

Czech Ford National Team vybojoval na Bohemii třetí místo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud