Loeb popřel jednání s Volkswagenem

iAdam, 1. dubna 2011, 09:50 Google+

V souvislosti se možností vstupu VW do mistrovství světa v rally se začlo spekulovat i o jezdeckém složení. V hledáčku pro rok 2012 měl být údajně i multišampion Loeb, mluvilo se o 15 milionech eur. Nyní to vša vypadá, že šlo jen o novinářskou kachnu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sainz, Carlos - Cruz, Lucas

Sainz, Carlos - Cruz, Lucas | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Nabízí se porovnání s jinými motoristickými multišampiony. Rossiho třeba přestalo bavil, neustále vyhrávat s Hondou a potom s Yamahou. Proto dvakrát přestoupil z top týmu do slabšího a užíval si to, že mohl dostat slabší tým nahoru.

Naopak Michael Schumacher po dvou titulech v Benettonu navázal vítěznou šňůru u Ferrari a až na "stará kolena" se rozhodl do F1 vrátit s jiným týmem. Ovšem na dlouhou dobu bylo spojení Schumacher a Ferrari stejnou samozřejmostí, jako horko v létě.

Jako cestu zvolí Loeb zatím jasné není. Na otázku, zda s VW jednal odpovídá ale zcela jasně: "Ne," říká sedminásobný šampión. "S Volkswagenem jsem o příští sezóně vůbec nemluvil. Také nevím, zda budu příští rok ještě jezdit."

Sebastien Loeb přitom ve své kariéře ještě nejezdil za jiný tovární tým, než Citroen. Získal s tímto vozem i svůj juniorský titul mistra světa, od roku 2001 také všechny svoje tituly s vozem WRC a celkem třiašedesátkát triumfoval v jendotlivých soutěžích. Loeb s Citroenem vytvořil doslova neporazitelnou dvojici, byť v roce 2004 krátce uvažoval o přestupu k Fordu.

Šéf týmu Citroen, Francouz Olivier Quesnel, však věří, že bude Loeb s jejich vozy startovat i v další sezóně. Tomu však na konci letošní sezóny končí smlouv a mluví se i "závodnickém důchodu".

"Nemyslím, že již teď by měl jasno o své další sezóně," říká Quesnel. "Na rozhodnutí je zatím velmi brzo. Dobře ví, že může u Citroenu zůstat. Možná ale se závoděním skončí, možná začne jezdit vytrvalostní závody na okruzích. Možná taky odejde k Volkswagenu, ale to já opravdu nevím."

 

Zdroj: Autosport

Vytisknout

Diskuze: Loeb popřel jednání s Volkswagenem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Tomaštík, Jaromír

JT Rally Team – vstup do sezony 2011

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud