Al Qassimi: Díky Meekeovi máme hodně o čem přemýšlet, měl by dostat šanci

iM2, 8. srpna 2013, 21:08 Google+

Kris Meeke, který pochází ze Severního Irska, by měl mít dle šejka Khalida Al Qassimiho možnost ukázat se s Citroënem a podporou Abú Dhabí ve WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al Qassimi, Khalid

Al Qassimi, Khalid | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Kris Meeke dostal možnost jet ve Finsku s Citroënem DS3 WRC minulý týden jako náhrada právě za Khalida Al-Qassimiho. Svým výkonem zaujal asi všechny, dlouho se držel na pátém místě, než těsně před cílem legendárního testu Ouninpohja havaroval. I přesto je Khalid názoru, že by měl Kris dostat více šancí se prosadit ve WRC, kde tování tým Citroënu s podporou Abú Dhabí nedosahuje kýžených výsledků. 

Momentálně francouzský výrobce na Volkswagen ztrácí v bodování konstruktérů už 55 bodů. Meeke, který se ve WRC poprvé objevil před více než 18 měsíci, ale také jsme ho zde po problémech Prodrivu dlouho neviděli, ve Finsku držel krok s mnohem zkušenějším Mikkem Hirvonenem, který je jedničkou týmu, a Daniho Sorda jasně předčil. 

"Odvedl skvělou práci a já jsem nebyl překvapený. Držel krok s Mikkem a byl mnohem rychlejší než Dani, máme tak díky němu hodně o čem přemýšlet. Naší prioritou je dostat to nejlepší, co budeme moci, z našich jezdců ve zbytku sezony a potřebujeme být na podiu. Už se ale také díváme dopředu na další sezonu a Kris by měl dostat více šancí," říká šejk Khalid Al-Qassimi

Khalid ve WRC jezdil i s Fordy

"Je velmi dobrým jezdcem a to je důvod, proč jsme si ho vybrali. Uvažovali jsme nad více jezdci, ale vybrali jsme si Krise, který se nám líbil nejvíce a to se ukázalo jako správné. Je nešťastné, že nedojel do zaslouženého cíle. Je mi ho opravdu líto, zvláště když i já jsem šel ve stejném autě na Acropolis Rally přes střechu." 

Sám Khalid se teď soustředí na svůj návrat do WRC, který se odehraje na Rally Deutschland. Chtěl by vyrovnat nebo překonat své letošní maximum, kterým je devátá příčka z Portugalska. 

Vytisknout

Diskuze: Al Qassimi: Díky Meekeovi máme hodně o čem přemýšlet, měl by dostat šanci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hyundai

i20 WRC testovala poprvé na šotolině

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud