i20 WRC testovala poprvé na šotolině

iM2, 8. srpna 2013, 20:48 Google+

Hyundai začal s vývojovým programem nové i20 WRC. Na jihu Francie se nový speciál proháněl po šotolinových cestách. Týmový šéf, Michel Nandan, navíc oznámil, že doposud byly splněny všechny cíle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai

Hyundai | foto: HaJ

Sdílejte článek

Po prvních testech na asfaltu se teď tování tým Hyundaie vydal na šotolinu. Juho Hänninen, Bryan Bouffier a Chris Atkinson mohli vyzkoušet i20 WRC na šotolinových cestách v Chateau Lastours a v Mazametu. "Tato dvě místa nám nabízejí docela rozdílné podmínky. Pro nás je důležité, že jsme mohli posbírat data na tvrdých, ale také rychlých cestách," říká týmový šéf, Michel Nandan

Na testu se objevila modifikovaná verze připravovaného speciálu, která byla zatím zkoušena jen na asfaltu. Ve Francii chtěl Hyundai vyzkoušet hlavně komponenty jako jsou převodovka a podvozek. "Máme za sebou velmi solidní testovací měsíc, ve kterém jsme se toho mohli hodně dozvědět o poteciálu Hyundaie i20 WRC za rozdílných podmínek. Na každém prvním testu jsme měli několik problémů, ale proto se testuje. Vzali jsme si čas na to, abychom problémy zanalyzovali a porozuměli jim."

V testu šlo nejen o vyzkoušení auta, ale také to byla jedna z prvních možností, jak se mohli lépe poznat členové týmu. "Vyřídili jsme hodně velké množství práce v hodně krátkém čase, ale cítím, že jednáme jako jednotka. První šotolinový test je dalším důležitým mezikrokem, ale v měsících před Rally Monte Carlo toho máme ještě hodně na práci. Do té doby můžeme dosáhnout každého cíle a já jsem hrdý na týmovou práci," zakončil Francouz Nandan. 

Vytisknout

Diskuze: i20 WRC testovala poprvé na šotolině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Capito, Jost

Capito: Finsko by mělo být příkladem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud