Hyundai chce ve Walesu získat druhé místo mezi konstruktéry

iM2, 11. listopadu 2015, 17:20 Google+

Hyundai chce, po porážce ze strany Citroënu ve Španělsku, ve Walesu zabojovat a získat druhou pozici mezi konstruktéry. Připomeňme, že Citroën si ve Španělsku připsal 22 bodů, Hyundai jen 19 bodů. Ve Walesu také za první tým Hyundai pojedou Hayden Paddon a Dani Sordo, Thierry Neuville se přesouvá do B-týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Získá Hyundai ve své druhé sezoně ve WRC druhé místo mezi konstruktéry?

Získá Hyundai ve své druhé sezoně ve WRC druhé místo mezi konstruktéry? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Mezi konstruktéry dělí Hyundai a Citroën před posledním podnikem sezony pouze 4 body. Korejci tak mají reálnou šanci na zisk celkově druhého místa mezi konstrutkéry, o všem se rozhodne až na trati Wales Rally GB. Již dobře známou věcí je, že za A-tým pojede Hayden Paddon místo Thierryho Neuvilla, který se pro tuto soutěž přesouvá do B-týmu Hyundai Motorsport N. Belgičanovi se nedařilo ani ve Španělsku, a tak toto rozhodnutí dává smysl. 

"Udělali jsme pár důležitých změn v jezdeckém složení. Díky tomu budou body pro tým sbírat Dani [Sordo] a Hayden [Paddon] a rozhodli jsme se, že Thierrymu dopřejeme 'volnou' soutěž, aby opět získal důvěru pro šampionát roku 2016," říká šéf týmu, Michel Nandan.

Dani Sordo bral ve Španělku po odpadnutí Ogiera na poslední RZ nakonec podium a je tak v dobré náladě. "Ve Španělsku jsme získali skvělý výsledek, takže doufám, že si tento pocit přenesu také do finálového závodu sezony ve Walesu." Pro tuto stálici rallyové scény budou výzvou především blátivé podmínky. "Nejdůležitější je, abych předvedl co možná nejlepší výsledek v našem boji o druhé místo."

img-responsive

Získá Hyundai nakonec druhou pozici mezi týmy? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

A co před finálovou soutěží říká Novozélanďan Hayden Paddon"Wales je pro mě skoro jako domácí rally. Vracíme se zpět do anglicky mluvící země, kde mám spoustu zkušeností. Ve Walesu jsem se zúčastnil svoji první soutěže WRC mimo Nový Zéland."

To jednička týmu, Thierry Neuville, je ráda, že z něj pro tuto soutěž spadne jindy všudypřítomný tlak. "Wales pro nás bude velmi užitečnou soutěží, abychom opět získali dobrý pocit z auta. Dostáváme možnost jet [soutěž] bez tlaku. Většinou se pojede za mlhy a vlhkých podmínek. Déšť může být docela silný, což etapy udělá hodně kluzké.

Tým ještě stále bojuje mezi konstruktéry a my jim přejeme co možná nejlepší závěr. Pro mě osobně by bylo hezké, kdybych se opět [soutěží] dokázal bavit tak, jak tomu normálně při rally bývalo."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai chce ve Walesu získat druhé místo mezi konstruktéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Uvidíme u M-Sportu příští rok kompletně jinou sestavu?

Jezdci M-Sportu pojedou o svoji budoucnost, testovali 1000 km

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud