Jana Kopeckého zradila technika

Marek Šteigr, 30. března 2007, 18:50 Google+

Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek musela bohužel hned v úvodu dnešní etapy Portugalské rally odstoupit. Přinášíme vám oficiální vyjádření týmu k tomuto ostoupení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Páteční etapu Portugalské rallye lze jednoznačně z pohledu Czech Rally Teamu Kopecký nazvat smolnou. Hned v úvodní rychlostní zkoušce páteční etapy v jedné pravotočivé zatáčce zůstal po průjezdu předchozího pilota na trati balvan, který nebyl vidět při nájezdu do zatáčky. Jan Kopecký se snažil na situaci reagovat, bohužel trefil velký kámen levým zadním kolem. Střet s kamenem ovšem nebyl příčinou velké časové ztráty v této rychlostní zkoušce a následného odstoupení z páteční etapy. Jana Kopeckého s Filipem Schovánkem zradil brzdič levého zadního kola, ze kterého se vinou vadného materiálu uvolnila záslepka technologického otvoru a veškerá brzdová kapalina vytekla z brzdové soustavy. S vozem s nulovým brzdným účinkem se nedalo absolvovat zbývající dvě rychlostní zkoušky do servisní zóny.

„Bohužel již v počátku páteční etapy nás zaskočila technická závada kvůli které musela naše posádka z dnešní etapy odstoupit. Jan během dnešní úvodní rychlostní zkoušky musel výrazně zvolnit, neboť brzdová soustava byla absolutně nefunkční. Jan s Filipem se snažili na přejezdu na následující rychlostní zkoušku závadu opravit. I přes negativní výsledek této snahy chtěl Jan dokončit další dvě rychlostní zkoušky bez nefunkčních brzd, aby dovezl vůz do servisní zóny. V průběhu třetí rychlostní zkoušky se správně rozhodl neriskovat jízdu s nebrzdícím vozem a z páteční etapy odstoupil.

 „V průběhu druhé rychlostní zkoušky v pravotočivé zatáčce se Jan již nemohl vyhnout velkému balvanu na trati, který nebyl při příjezdu do zatáčky vidět. O tento velký kámen poškodil levé zadní kolo a pochopitelně byla nefunkční brzdová soustava zpočátku dávána do souvislosti s tímto nárazem. V servisní zóně ovšem byla skutečná příčina rychle nalezena. Vinou vadného materiálu na levém zadním brzdiči kola došlo k uvolnění záslepky v technologickém otvoru a všechna brzdová kapalina ze soustavy proudem vytekla. Brzdič kontrolovali zástupci výrobce a konstatovali, že k závadě došlo jednoznačně vinou vadného materiálu. Je jasné, že takovouto závadu nebyli schopní Jan s Filipem na přejezdu vlastními silami odstranit. Po překontrolování vozu jsme zjistili, že nárazem na kámen nedošlo ani k vychýlení geometrie.“

„Vůz Škoda Fabia WRC jsme v servisní zóně připravili na start sobotní etapy, kde posádka Czech Rally Teamu Kopecký nebude zítra chybět,“  řekl po páteční etapě vedoucí týmu Josef Kopecký.

V sobotní etapě čeká na posádky šest rychlostních zkoušek o celkové délce 153 kilometrů a start úvodní sobotní rychlostní zkoušky je v 10 hodin a 48 minut letního času.

 

Zdroj: Tisková zpráva CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jana Kopeckého zradila technika

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Portugalská rally: V čele zatím Grönholm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud