Český Krumlov: Prioritní jezdci na objížďkách

Martin Hájek, 11. dubna 2007, 20:16 Google+

Třiadvacet dní do startu Rallye Český Krumlov uteče jako nic, uzávěrka přihlášek končí už nadcházející úterý. Blížící se stop se stará o stále hustší seznam přihlášených. Už tradičně jsou nejukázněnější účastníci třídy A 5, ta je už téměř zaplněná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Triner, Emil

Triner, Emil | foto: Jánoš, Luboš

Sdílejte článek

V šestnáctistovkách figurují zatím jen čtyři posádky i s napětím očekávanou estonsko-německou se Suzuki S1600, ale dobře víme o dalších, které se chystají. Včetně favoritů Petáka a Minaříka i Jiřího Skoupila. Přihlásili se i Zedník s Pražákem, doufejme, že jim nádherná fiesta dojede až do cíle.

Dieselová auta pojedou také, zatím víme o třech. Z pravidelných účastníků se zatím nepřihlásili bratři Bočkové (staví doma novinku – Seat Ibiza Cupra) a Karel Dawson.

Skupina N se už docela rýsuje. Přihlásili se klatovští hrdinové Šlehofer a Soběhart, kteří jistě budou úporně bojovat proti napůl domácí posádce ČK motorsport manželů Trojanových.

O třídu výš se po delší době objeví dámská posádka Trojanová – Mynářová, za soupeře mají zatím hlavně Martina Radu s atraktivní Alfou Romeo.

„Velkým“ enkům vévodí samozřejmě hlavní favorit Pech, čeká se i na přihlášku Romana Kresty, Karla Trojana, Václava Arazima a mnoha dalších. Přihlášená je už celá plejáda subaru v čele s Trinerem, dále Štěpánek, Tomaštík a Řehák, určitě přijede i zatím nepřihlášený Štajf. Konečně tedy trochu smělejší průlom do řad armády mitsubishi.Dojet do cíle s novou devítkou budou chtít i Vlček a Pech, uvidíme, jestli vsadí jezdec spíš na jistotu, anebo tradiční divokost. Má s ní na zdejších horizontech své zkušenosti.

Celkem se týden před uzávěrkou ohlásila jedna posádka s prioritou FIA B a pět ASN (včetně dvou zahraničních: Möldera a Gavláka). Vzhledem k tomu, že se dá důvodně očekávat příjezd zhruba deseti dalších, slibuje startovka velmi slušné obsazení. Definitivně ji budeme moci zhodnotit za týden.
Posádek, ale hlavně návštěvníků se dotknou plánované mohutné opravy ulic a silnic. Některé termíny se mohou ještě změnit, ale harmonogram je následující:

Oprava mostu u DDM už probíhá a potrvá až do 15. června. Objížďka vede městem a po tuto dobu není třeba mít na vjezd do pěší zóny na objížďkové trase povolení. To se sice přímo účastníků Rallye Český Krumlov netýká, ale jde o změnu v běžném provozu uvnitř historického jádra města.
Během soutěže se bude opravovat opěrná zeď silnice ve směru na Kaplici. Dopravu to sice výrazně neovlivní, ale je nutné počítat s řízením provozu semafory.

Opravovat se bude i silnice mezi koncem Krumlova a začátkem Větřní. Projíždět se bude po třistametrových částech vždy jedním směrem podle signalizace semafory.

Začátkem května začne rekonstrukce Porákova mostu, což se dotkne průjezdu z města od Větřní a Kaplice na České Budějovice a Kájov. Provoz ve směru na Kaplici a Větřní bude veden jednosměrně vždy po polovině Porákova mostu s omezenou rychlosti. Nákladní a autobusová doprava bude odkloněna.

Jak vidět, v Krumlově se toho bude během rallye dít hodně, proto se vše kromě startu a cíle přesouvá do Českých Budějovic. Krumlovem však budou diváci mezi RZ přejíždět, musejí si přejezdové časy dobře spočítat. O dalším vývoji startovní listiny i dopravní situace vás budeme pravidelně informovat.

Vladimír Dolejš, 35. Rallye Český Krumlov

Vytisknout

Diskuze: Český Krumlov: Prioritní jezdci na objížďkách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prioritní jezdci na objížďkách - anotační foto

Prioritní jezdci na objížďkách

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud