Juho Hanninen ohlásil svůj další start s WRC

Marek Šteigr, 24. dubna 2007, 18:42 Google+

Pravidelný účastník seriálu Mistrovství světa v rally Produkčních vozů (PWRC) Juho Hanninen nedávno ohlásil, že bude příští měsíc na Rally Sardinie pilotovat opět vůz nejvyšší specifikace WRC. Hanninen již letos startoval s vozem této třídy v Norské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho

Hanninen, Juho | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Fin Juho Hanninen startoval v letošním roce na Švédské rally, která zahájila šampionát PWRC 2007. Po absolvování celé trati byl klasifikován jako nejrychlejší jezdec s produkčním vozem, ovšem po skončení soutěže byl vyloučen pro nedodržení technických předpisů na jeho voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Na následující Norské rally rovněž Hanninen startoval s vozem Mitsubishi Lancer, tentokrát však již v úpravě pro královskou třídu WRC.

 

„Květen bude pro nás náročným měsícem.“ píše Hanninen na svých webových stránkách. „Nejdříve se zúčastníme v rámci šampionátu produkčních vozů Rally Argentina a o dva týdny později nás čeká start s vozem WRC na Rally Sardinia.“

 

„Na závěr toho všeho nás čeká ještě na přelomu května a června Rally Akropolis, ve které se opět vrátíme do vozu třídy N4. Doufám že mi takto nabytý program nějak pomůže v tom abych si při závodech více věřil a byl více sžitý s vozem.“

 

Hanninen, který v loňském roce zvítězil na Rally Sarinia v rámci skupiny produkčních vozů, zvážil a vyhodnotil svůj cíl pro letošní závod. Tím tak je útok na nejlepší osmičku a v cíli soutěže získání jednoho a více bodů do hodnocení MS jezdců.

 

„Některé rychlostní zkoušky budou stejné jako v loňském roce a já doufám, že toto by nám mohlo velmi pomoci.Našim cílem je jednoznačně bodovat do hodnocení MS jezdců. Doufám také, že nás nepotká podobný problém s motorem, jaký jsme měli v Norsku. Doufám že soutěž dokončíme a já budu pilotovat vůz co nejlépe to půjde“ dodal Juho Hanninen.

 

Pro doplnění nutno dodat, že Hanninen dojel v Norsku na sedmnácté pozici celkově, když se ze začátku soutěže pohyboval mezi první desítkou nejrychlejších jezdců. Jeho snažení ale přišlo v niveč po té, co jejich vůz Mitsubishi Lancer WRC05 během druhé etapy skončil v závějích.

 

Juho Haninen bude jedním ze dvou jezdců, kteří se na Sardinii s vozem Mitsubishi Lancer WRC05 představí. Stejný vůz bude pilotovat také bývalý tovární jezdec Fordu a Škody Toni Gardemeister. Ten s tímto vozem zatím letos absolvoval tři podniky mistrovství světa.

Vytisknout

Diskuze: Juho Hanninen ohlásil svůj další start s WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Nové centrum Rally Acropolis - anotační foto

Nové centrum Rally Acropolis

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud