Kresta pojede Krumlov se špičkovým Lancerem

Pavel Stavebník, 26. dubna 2007, 11:13 Google+

Dlouhotrvající spekulace o startu úspěšného českého soutěžního jezdce končí. Roman Kresta a jeho manažer Antonín Charouz potvrdili start na blížícím se třetím podniku mistrovství ČR Rallye Český Krumlov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: www.romankresta.com

Sdílejte článek

Osmý muž mistrovství světa 2005 a bývalý český šampion pojede stejně jako v únorové Rallye Šumava s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9. Tentokrát ovšem půjde o nejnovější modifikaci, kterou připravili technici stáje Charouz Racing System, která je výhradním zástupcem Mitsubishi Motors a společnosti Ralliart pro Českou republiku.

Charouz Racing System připravuje vozy Mitsubishi Lancer Evo 9 pro oba úřadující šampiony ČR, Václava Pecha, mistra vícedenních soutěží, i Josefa Semeráda, krále sprintů.

I proto bere luhačovický závodník jihočeskou soutěž především jako test. Chce vyzkoušet nové úpravy vozu, aby byl japonský stroj stoprocentní pro dvě hlavní soutěže roku – Rallye Bohemia (15.-17. 6.) a Barum rallye Zlín (24.-26. 8.).
Populární pilot má na Rallye Český Krumlov mnoho příjemných vzpomínek. Hlavně na dvě vítězství. Poprvé triumfoval v roce 2000 se Škodou Octavií WRC a druhý úspěch přišel v sezoně 2004, to řídil Subaru Impreza WRC.

Rallye Český Krumlov startuje v pátek 4. května v 16 hodin a skončí tamtéž v sobotu v 18.06.


Roman Kresta: „Tuto rallye mám moc rád, už se na ni těším. Musím poděkovat svým novým partnerům, díky jejichž přízni můžu startovat. Auto je zcela nové, lidé z týmu Charouz Racing System pod vedením Marcela Holana postavili vůz podle posledních možných modifikací. K tomu pojedu poprvé s pneumatikami BF Goodrich, bude to zkrátka především testovací soutěž. Nicméně jsem závodník, takže budu chtít jako vždy zvítězit. K narození Patrika není moc co říkat, je to obrovská radost a štěstí.“

Antonín Charouz: „Nejprve musím popřát samé štěstí a zdraví maličkému Patriku Krestovi, narození dítěte je vždy krásnou a velikou událostí. K samotné soutěži přeji Romanovi co nejlepší výsledek i hodně nových poznatků z úprav našeho Mitsubishi Lancer Evo 9. Věřím, že uspěje a zároveň se připraví na Rallye Bohemia a Barum rallye.“

Pro pilota to v posledních dnech byla druhá milá zpráva. Tou hlavní, životní, novinkou pro něj je narození syna Patrika, který přišel na svět 24. dubna, v den jednatřicátých narozenin svého otce. Manželé Roman a Jana Krestovi mají ještě dceru Terezku.

Tisková zpráva www.romankresta.com
Vytisknout

Diskuze: Kresta pojede Krumlov se špičkovým Lancerem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Argentinský River Plate se představuje - anotační foto

Argentinský River Plate se představuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud