Tišnovská rally se představuje

Marek Šteigr, 28. dubna 2007, 17:17 Google+

Do startu třetího ročníku tišnovské Eurostroj rally sice stále ještě zbývá více než jeden měsíc, v sídle vyškovských pořadatelů, kteří mají organizaci tišnovské soutěže na starosti, se však v těchto dnech pilně plánuje a připravuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Není divu, vždyť startu automobilové soutěže předchází spousta, pro fanoušky neznámých a mnohdy ne úplně příjemných činností, bez kterých by se podnik nemohl uskutečnit.

 

Na pilno měl v předcházejících dnech především sektor tajemníka a vedoucího trati, protože kvůli nečekanému nesouhlasu jedné z obcí na trati rychlostní zkoušky musela být mírně upravena trať a s ní i řada dokumentů. Přepracován byl časový harmonogram, pozměnění se dočkala koncepce trati a také zvláštní ustanovení. Soutěž bohužel přišla o novou a velmi kvalitní rychlostní zkoušku, která ze sportovního hlediska neměla chybu, jelikož však pořadatelé mají připravené i další tři úseky, konání rally by tato událost ovlivnit neměla. Soutěžící se mohou těšit na tři zajímavé a technicky náročné testy, z nichž jeden je zcela nový, druhý se jede stejně jako loni a úvodní vložka celé soutěže se pojede v opačném směru. Jak se už v Tišnově stává zvykem, posádky se tu se svými vozy opravdu „vydovádí“ do sytosti. V plánu je totiž rekordních 86 kilometrů rychlostních zkoušek!

 

Organizátoři optimisticky na startu očekávají ještě větší množství posádek než vloni, kromě účastníků Mistrovství České republiky ve sprintrally a Austrian Rallye Challenge totiž Tišnov navštíví i týmy, bojující o body v rámci K4 Poháru České republiky v rally. Zajímavostí je také zařazení do Poháru mládeže, který je určen pro jezdce ve věku mezi šestnácti a osmnácti lety, přičemž úvodní letošní soutěž tohoto poháru v Okříškách naznačila, že se zde začíná objevovat několik nadějných talentů. Naopak i přes loňské velmi dobré hodnocení od sportovních komisařů a pozorovatele není překvapivě letos podnik zapsán do oficiálního kalendáře Mistrovství FIA Zóny střední Evropy, takže má statut volného zónového podniku.

Tisková zpráva Eurostroj rally Tišnov

Vytisknout

Diskuze: Tišnovská rally se představuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tišnovská rally se představuje - anotační foto

Tišnovská rally se představuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud