Argentinská rally před startem

Marek Šteigr, 2. května 2007, 22:02 Google+

Šestým podnikem Mistrovství světa v automobilových soutěžích bude o tomto víkendu Rally Argentina. Na posádky zde čeká několik novinek v itineráři.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Mezi ty největší novinky zřejmě patří páteční superspeciálka, která se pojede v na stadionu v Buenos Aires. Hlavní město Argentiny je přitom od centra celé soutěže vzdáleno sedm set kilometrů. I proto byl shakedown přesunut na středu, místo tradičního čtvrtečního dopoledne.

 

Během celé rally na posádky čeká celkem 346,55 kilometrů šotolinových rychlostních zkoušek. Ty budou rozděleny do tří, respektive do čtyř dnů, protože speciálka na stadionu River Plate se pojede již ve čtvrtek v podvečer. V pátek čeká na posádky osm zkoušek, v sobotu devět a soutěž v neděli uzavřou celou soutěž průjezdy čtyřmi rychlostními testy.  

 

Jak se již stalo nepsaným pravidlem při všech zámořských soutěžích, špičkových vozů kategorie WRC se na startu objeví pouze dvanáct. kromě všech tří továrních týmů Citroen, Ford a Subaru, jsou do soutěže přihlášeny i tři jezdci týmu Stobart, dva vozy nasadí tým Munchi´s a posledním jezdcem s touto špičkovou technikou bude Manfréd Stohl s Citroenem Xsara WRC.

 

Argentinská rally bude i třetím podnikem, který je vypsaný pro posádky produkčních vozů (PWRC). Do soutěže by mělo odstartovat plných dvaadvacet posádek, které jsou do tohoto šampionátu přihlášeny.

 

Mezi nimi je i jediný český zástupce na startu a tím je Štěpán Vojtěch. Ten pojede opět s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX a bude chtít zabojovat o body do klasifikace PWRC.

 

Výsledky celé rally budou známy v neděli po osmnácté hodině. Server auto-news.cz vás bude samozřejmě o průběhu celé rally informovat.

Oficiální stránky soutěže zde

Vytisknout

Diskuze: Argentinská rally před startem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sebastien Loeb nejrychlejší na shakedownu - anotační foto

Sebastien Loeb nejrychlejší na shakedownu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud