Matador Cup pokračoval při Rally Bohemia

Martin Hájek, 21. června 2007, 10:42 Google+

Seriál Matador Cup v automobilových soutěžích pokračoval na rychlostních testech Rally Bohemia a na startu úvodní divácké rychlostní zkoušky v sosnovské Racing Areně se postavilo šest posádek přihlášených do Matador Cupu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Szabó, Viktor

Szabó, Viktor | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

S vozy Mitsubishi Lancer EVO IX odstartovali Vladimír Barvík s Petrou Minářovou a také nově přihlášená posádka do Matador Cupu ve složení Marcel Tuček-Václav Tesař. Miroslav Fišer s Hynkem Středou jeli s Fordem Fiesta RS, Jaroslav Kubata a Pavla Třebínová pilotovali Ford Escort RS 2000. Václav Stejskal s Jiřím Pechem se vydali na trať s Dacií Logan a posádka Josef Dvořák-Jan Slavík představila nově připravený vůz Škoda Fabia TDI.

Trať Racing Areny v Sosnové zvládlo šest posádek Matador Cupu bez problémů s vědomím, že o výsledku soutěže se bude pochopitelně rozhodovat až na velmi zajímavých rychlostních zkouškách sobotní a nedělní etapy. Bohužel třetí rychlostní zkouška nazvaná "Sychrov I." se stala osudnou posádce Miroslav Fišer-Hynek Středa. Vůz Ford Fiesta RS opustil trať erzety a Miroslav Středa musel se soutěže odstoupit, neboť poškození vozu nedovolovalo pokračovat v soutěži posádce, která naštěstí nebyla při nehodě zraněna. Sychrovský test, který byl nejdelším v sobotní etapě, znamenal konec nadějím na pěkný výsledek rovněž pro posádku Josef Dvořák-Jan Slavík. Nově postavený vůz Škoda Fabia TDI zradila převodovka. Josef Dvořák se však na trať Rally Bohemia vrátil v neděli, jelikož využil pravidla Superally.

Ačkoliv se v sobotní etapě potýkala posádka Vladimír Barvík-Petra Mynářová s problémem nefunkčních brzd, uzavřela sobotní etapu na vedoucí pozici v Matador Cupu. Na stříbrné příčce přenocovali Marcel Tuček s Václavem Tesařem, jejichž nový soutěžní vůz Mitsubishi Lancer EVO IX absolvoval první závodní kilometry. Bronzová pozice patřila dvojici Jaroslav Kubata-Pavla Třebínová a průběžné čtvrté místo po sobotní etapě obsadili Václav Stejskal s Jiřím Pechem.

Zajímavostí Rally Bohemia z pohledu výsledků Matador Cupu je skutečnost, že od prvního servisu v Liberci se výsledky až na cílovou rampu neměnily. Do hodnocení Matador Cupu si připsal body za vítězství Vladimír Barvík, Marcel Tuček za stříbrnou a Jaroslav Kubata za bronzovou příčku. Václav Stejskal byl klasifikován jako čtvrtý a Josef Dvořák jako pátý jezdec Matador Cupu.

Výborným výkonem se v Rally Bohemia představil Václav Pech, který vybojoval druhé místo v absolutním hodnocení Rally Bohemia. Václav Pech jako pilot podporovaný společností Matador nemůže být dle propozic Matador Cupu hodnocený v rámci seriálu. Během Rally Bohemia obouval svůj vůz Mitsubishi Lancer EVO IX do závodních pneumatik Matador, jejichž konkurenceschopnost potvrdil skvělým soubojem o vítězství do závěrečných metrů letošního ročníku Rally Bohemia.

Se sportovními pneumatikami Matador byl během celé soutěže nadmíru spokojený i Vladimír Berger, který společně s Jaroslavem Jugasem netradičně usedli do vozu Škoda Fabia TDI. Zkušený Vladimír Berger, který startoval na jedenácti světových soutěžích, dovezl naftou poháněný vůz obutý do pneumatik Matador k vítězství ve třídě "A7".

Za porušení pravidel uvedených v propozicích Matador Cupu 2007 byl ze seriálu vyloučen Emil Triner.

Průběžné pořadí Matador Cup 2007 - Mezinárodní Mistrovství ČR v rallye 

1. Vladimír Barvík 20
2. Jaroslav Kubata 14
3. Václav Stejskal 11
4. Marcel Tuček 8
5. Josef Dvořák 4
6. Miroslav Fišer 0
6. Jan Jelínek 0

CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Matador Cup pokračoval při Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Szabó, Viktor

Viktor Szabó vítězem Matador Cupu v Tišnově

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud