Vyškovská Böttcher rally startuje již tuto sobotu

Petr Horák, 9. září 2003, 17:33 Google+

Již v sobotu odstartuje předposlední díl seriálu sprintrallye, kterým bude BÖTTCHER RALLY ve Vyškově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Seznam přihlášených posádek se v minulých dnech ještě rozrostl a obsahuje osm prestižních speciálů třídy WRC, celkem diváci uvidí 97 posádek současných a 20 historických vozidel. Posledním přihlášeným jezdcem s vozem WRC je Antonín Kočař s vozem Škoda Octavia WRC v barvách Pro Racing Int., tedy nováček v tomto voze, který dosud jezdil s Fordem Escortem.

Připomeňme, že v listině přihlášených posádek nechybí Štěpán Vojtěch, ani Karel Trněný, zatím první a těsně třetí v průběžném pořadí mistrovství, kteří právě na Vyškovsku hodlají svést rozhodující boj o letošní sprinterský titul. Přijet by měl i druhý ze sobotní Rallye Hurbanovo na Slovensku a několikanásobný vítěz vyškovské soutěže Stanislav Chovanec i druhý z libereckých bratrů Vojtěchů - Tomáš, který si bude chtít spravit chuť po velmi krátkém účinkování a výletu do lesa na Barum rallye. Do třetice z Liberce přijede Tomáš Enge, jehož ovšem v týdnu před soutěží čekají závody a testy na okruhu Laguna Seca a ve Fontaně, takže by měl na Moravu přiletět na poslední chvíli z daleké Kalifornie.

Další dvě Octavie WRC představí domácí Jiří Volf s Jiřím Marešem, a pro mnohé jistě překvapivě také Marcel Sítník, manažer ambiciózního Romana Kresty. Ten obdobně jako Kočař usedne do Octavie WRC poprvé, přičemž jej bude navigovat jeho otec Josef, který jezdí rallye již 25 let.

Trať BÖTTCHER RALLY vychází z osvědčené koncepce z let minulých. Celkem šest RZ o celkové délce 75,76 km budou tvořit tři úseky, které se pojedou dvakrát: RZ 1 a 4 Hlubočanská, RZ 2a 5 Račická a RZ 3 a 6 Podivická. Soutěž odstartuje z vyškovského Masarykova náměstí v sobotu 13. září v osm hodin ráno, ale první zkouška odstartuje o více než hodinu později – v 9:08 hod. Po prvních třech RZ následuje kontrola přeskupení v Úpalí a servis v tradičním prostoru heliportu. Druhý průjezd RZ Hlubočanská se zajímavými průjezdy obcí Lysovice a Hlubočany je naplánován na 12:17 hod., zatímco na vyškovské náměstí do cíle se ti nejrychlejší vrátí ve 14:30 hodin.

V itineráři nechybí ani neméně známá RZ Račická, vyhlášená serpentinami ve svém závěru, ale také jedním z největších skoků u nás (u Račic) – startuje v 9:29 a 12:38 hod. Třetí úsek nazvaný RZ Podivická zavítá do vojenského výcvikového prostoru Dědice se starty v 10:19 a 13:28 hod a zároveň je nejdelším z celé soutěže ( 17,21 km).

Od čtvrtka 11. září 2003 od 08:00 hodin si mohou přihlášené posádky vyzvednout na sekretariátu BÖTTCHER RALLY v prostorách vysokoškolského klubu VVŠ PV Vyškov na sídlišti Víta Nejedlého itinerář soutěže a podle stanoveného časového rozvrhu absolvovat seznamovací jízdy s tratí soutěže.

Pořadatel připravil časový rozvrh seznamovacích jízd tak, aby vyhovoval i posádkám, kterým se z nejrůznějších důvodů nepodaří dorazit do centra soutěže dříve než v pátek. Učinil tak díky toleranci obcí a velení VVP, jimiž trať rally prochází. Není snad proto třeba připomínat, že je v zájmu všech posádek stanovený rozvrh a podmínky seznamovacích jízd dodržovat a nezpůsobovat tak nepříjemnosti pořadateli rally, případně i sobě, pokud by bylo zjištěno závažné porušení stanovených pravidel.

Ještě bych rád připomněl, že v pátek 12. září projdou přihlášené posádky v době od 13:00 do 18:30 hodin v prostorách areálu VA Vyškov administrativními a technickými přejímkami. Ve 20:00 hodin proběhne na startovní rampě na vyškovském náměstí představení nejúspěšnějších posádek, po němž mohou diváci navštívit zámeckou zahradu, kde bude probíhat program u příležitosti Dnů evropského dědictví.

Páteční večer vyvrcholí ve 22:00 ohňostrojem v zámecké zahradě. V sobotu 13. září odstartují od 8:00 hodin z rampy na Masarykově náměstí ve Vyškově na trať soutěže. Z tohoto důvodu bude náměstí v sobotu od 7:00 do 10:00 a od 14:00 do 16:00 hodin uzavřeno pro veřejný provoz.

Zpracování výsledků Böttcher rally bude (na již tradičně vysoké technické úrovni) zajišťovat PORS Plus s.r.o. Zlín. Průběžné výsledky z průběhu rally tak budou k dispozici nejen přímým účastníkům rally, ale objeví se i on-line na internetové adrese www.AutoSport.CZ. Mimoto si mohou fanoušci rally objednat v centru soutěže zasílání aktuálních výsledků po každé projeté rychlostní zkoušce v podobě SMS zpráv na mobilní telefony.

Závěrem bych chtěl i touto cestou popřát všem příznivcům rally sportu, kteří se vypravují na Böttcher rally do Vyškova, jen ty nejkrásnější sportovní zážitky a současně je naléhavě požádat o respektování pokynů pořadatelů a dodržování všech bezpečnostních zásad a pravidel rally. Učiní tak nejen v zájmu bezproblémového průběhu soutěže, ale také v zájmu vlastní bezpečnosti.

Poslední letošní sprintrallye, započítávanou do MČR, bude 11. a 12. října Sprintrally Sosnová na severu Čech. Na Moravě pak sezónu zakončí ve dnech 21 a 22. listopadu volný podnik Sprintrally Modřice v těsném okolí Brna a tradiční tečkou za sezónou bude Pražský rallyesprint (5. a 6. prosince 2003).


Jan Olejníček
tajemník rally

a Pavel Jelínek
media servis

Vytisknout

Diskuze: Vyškovská Böttcher rally startuje již tuto sobotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Austrálie: Solberg vyhrál australskou rally - anotační foto

Austrálie: Solberg vyhrál australskou rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud