Citroën začal opatrněji a slavil úspěch

Tomáš Musil, 27. října 2007, 00:02 Google+

Po první etapě si drží oba Citroëny velmi slibné pozice. Sébastien Loeb je těsně druhý v závěsu za Mikko Hirvonenem se ztrátou 10,3s. Jeho týmový kolega Dani Sordo odstartuje do druhého dne ze čtvrté pozice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Japonská rally je zcela specifická ohledně časového harmonogramu, protože se startuje už brzy ráno a jezdce tak čeká po ránu velmi složitý úkol s výběrem správného vzorku pneumatik. Při dnešní první RZ už sice vykukovalo slunce, ale teplota pořád zůstala pod bodem mrazu. Jezdce přitom čekala 106 km dlouhá první etapa, kterou tvořilo 10 měřených úseků, z toho dvě superspeciálky.

“Nevkročili jsme do rally zrovna nejlépe, protože na druhé RZ jsme malinko zaváhali a ztratili. Navíc hned při prvním průjezdu nás čekala mlha a náledí, takže ovládání auta nebylo perfektní. Ale vše jsme si vynahradili na RZ3, kde se nám podařilo zvítězit a po odstoupení Marcuse jsme se navíc drželi blízko prvním dvěma posádkám,“ zhodnotil Loeb první půlku dnešního dne.

Dani Sordo a Marc Martí raději začali opatrně. "První dvě RZ snad nemohly být horší, moc jsme toho neviděli, protože na trati byla mlha a ještě náledí, takže jsme nechtěli moc riskovat, nicméně si myslím, že naše pozice je dobrá. Na RZ3 jsme oproti Sébastienovi ztratili, vyhýbali jsme se mostu a bokem vyjeli mimo trať. Naštěstí se nám nic nestalo a mohli jsme pokračovat dál. Následující RZ jsme vyhráli a dokázali tak částečně vykompenzovat naši předešlou chybu."

Odpolední část se vyvíjela pro obě posádky velmi dobře. Díky závěrečným dvěma superspeciálkám se Sébastien Loeb posunul na druhou příčku. "Byl to velmi náročný den a upřímně jsem rád, že je za námi. Naše ztráta není velká, tudíž stále máme šanci na dobrý výsledek." 

Dani Sordo se hned v první odpolední RZ dokázal dostat před Henninga Solberga a čtvrté místo už do konce dne nepustil.

Guy Fréquelin, šéf týmu, může být tedy nad míru spokojen. "Obě naše posádky jsou na slibných pozicích, které zaručují boj o nejvyšší příčky. Nešťastná nehoda Marcuse dává Sébastienovi větší šanci vrátit se zpátky do čela šampionátu. Napřed ale musíme vyřešit nepatrné problémy s nedotáčivostí, které nás dnes provázely. Ale i Dani jel dnes dobře a sbírá další zkušenosti, ovšem máme za sebou jen první etapu a cíl je ještě daleko."

Vytisknout

Diskuze: Citroën začal opatrněji a slavil úspěch

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Grönholm o odstoupení z Japonské rally řekl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud