Smolný japonský víkend pro Subaru WRT

Tomáš Urban, 29. října 2007, 23:44 Google+

Japonský víkend byl pro posádky SUBARU WRT naprostou katastrofou. Všechny tři posádky se potýkaly s nemalými problémy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Ve druhé RZ udělal Atkinson hodiny a ztratil 40 sekund. Na RZ 6 však přišla v Levé 7 pomalu, krize, vyjel pravým bokem z cesty a narazil na strom. Auto bylo z pravé strany rozpárané, a nešlo pokračovat. Oba dva vyvázli bez zranění. Ještě štěstí, že strom šel až za B sloupek.

Krize nezůstal ušetřen ani Peter Solberg, v pravé tři přes horizont vnitřkem, na šestý rychlostní stupeň, takzvaně sežral kolej na vnitřku, ta jej rozhodila. Udělal hodiny a česal své subaru o přilehlou stráň a bush. Bohužel na přejezdu k další RZ mu jeho Impreza odmítla zařadit jiný než 6 rychlostní stupeň. Na šestku se dál jet nedalo.(pozn aut. mimochodem úplně stejnou krizi měl v tom samé místě i jeho bratr Henning.)

Do druhého dne nastoupil jen Peter, když mechanici přes noc domluvili neposlušné převodovce. Díky systému superrally startoval ze 64. místa. Díky dobrým časům to dotáhl až na 16. místo a přivezl týmu dva světové body do hodnocení značek. Dokázal vyhrát čtyři RZ. Můžeme si myslet, že ostatní už jeli na půl plynu. Ale hlavně byl vysoký odpad.

Petter : „Dělali jsme co jsme mohli, ale výsledek tomu neodpovídá. V přípravě na rally ve Walesu musíme hodně zapracovat.“

Definitivní zkázu Subaru připravil Xevi Pons. Na RZ 12 vyjel mimo trať a už se na ni nedokázal vrátit. Třetí den proto vyjel s obrovskou ztrátou. Vyhrál dokonce superspeciálku. Absolutně pak v cíli obsadil 35. pozici, ale po několika kolizích a krizovkách.

Velmi krátce zhodnotil vystoupení SUBARU WRT Richard Tailor: „Byla to hodně těžká soutěž, výsledek SUBARU je zklamáním. Peter s Decim sice vyhráli  pět zkoušek, ale cíl splněn nebyl. Jako celý musíme hodně zabrat.“

Vytisknout

Diskuze: Smolný japonský víkend pro Subaru WRT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Pardubice (CZE)

6. Rallye Pardubice - review

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud