Stohl: Chyba v rozpisu a další nedokončená

Tomáš Urban, 19. listopadu 2007, 17:02 Google+

Pilot Citroënu Xsara WRC v barvách OMV letos nezáří. Nedařilo se mu ani v Irsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stohl, Manfred

Stohl, Manfred | foto: OMV Kronos WRT

Sdílejte článek

V loňské sezóně našel společnou řeč s Peugeotem 307 WRC poměrně rychle a dařilo se, co závod to úspěch. Totéž se čekalo i v letošní sezóně kdy přesedlal do loňského mistrovského auta po Loebovi. Přípravou byl pověřen belgický Kronos. Bohužel, společná řeč s tímto autem mu dělá problémy. Když už se ale zdá, že je vše v pořádku, dělá chyby a havaruje. Jediným úspěchem je tak výsledek z Japonska.

V Rally Irsko svůj stín nepřekročil. V páteční etapě zaznamenal pouze jeden výlet mimo trať, ten znamenal pouze časovou ztrátu. V sobotu však prožil těžký den, přestože ráno pršelo,vypadalo vše slibně.

Hned ráno v pravé zatáčce byl trošičku delší a znamenalo to průjezd brankou. Naneštěstí zůstal viset za spodek a než nastartoval motor a diváci jej dostali zpět, bylo sedm minut v tahu.

Toto ještě nebylo všechno, co 35letého Stohla potkalo. O dvě zkoušky později však přišlo rozhodnutí.  „V našem rozpisu bylo psáno HORIZONT PLNÝ – 60METRŮ – HORIZONT DO PRAVÉ TŘI. Bohužel to bylo napsáno, jako příliš rychlé a do té pravé zatáčky jsme už nezatočili,“ komentuje Stohl.

Xsara WRC přeletěla nehluboký příkop a zastavila se o betonový sloupek. Manfred se ptal spolujezdkyně co bylo špatně. Auto bylo dost poškozené, a to znamenalo odstoupení.

Stohl byl opět velmi zklamaný: „Tím jsme Rally Irsko ukončili. Vzhledem k týmu mě to mrzí, jelikož jsme nepřivezli body. Zatáčka nebyla špatně nahlášena, ale byla chyba v rozpise. Také já jsem tady měl problémy se psaním rozpisu. Stejně jako několik dalších  pilotů. Také záleží na tom jak pilot  dokáže jet skutečně rychle a jak si  rozpis napíše,“  říká Manfred

Závěrem ještě dodává: „Nyní si můžeme spravit chuť už jen nějakým TOP-výsledkem ve Walesu. Já pro to udělám vše co bude v mých silách,“ říká pilot OMV týmu velmi odhodlaně

Vytisknout

Diskuze: Stohl: Chyba v rozpisu a další nedokončená

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Irská rally: Ohlédnutí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud