Velšské peklo z pohledu týmů

iM2, 30. listopadu 2007, 23:33 Google+

AKTUALIZOVÁNO - WALES RALLY - 1. DEN; Na úzkých, rychlých a hlavně blátivých cestách to dnes hodně klouzalo všem. Ráno byli mlhy, večer pak déšť. Dalo by se říci, že ve Walesu panuje typické britské počasí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

BP Ford
Situace v týmu by mohla být v pořádku, protože oba jezdci se drží na prvních dvou místech. Jenže jednička Marcus bojuje o titul a současný stav mu nedává naději. Grönholm se musí modlit, aby Petter Solberg společně s dalšími jezdci pokořili Francouze Loeba. Mikko dnes podal výkon, na který může být hrdý. Dnešní etapa se dá označit za jeho. V RZ první etapy nenašel přemožitele až na jednu výjimku. Zatímco ostatní měli problémy s mlhou Mikko doslova letěl po trati. Tak charakterizoval jeho jízdu i Latvala.

Citroën
Jízda na jistotu, tak se dá označit počínání Loeba. Jednička týmu moc dobře ví, že nemusí bojovat s Fordy o sekundy. Sebastian dokonce v servisu řekl, že za těchto podmínek odmítá nahánět Fordy. Sordo zajel průměrnou etapu. Tým už nemůže zaútočit na titul a tak se nemusí strachovat o výsledek. Jediný problém nastal v poslední RZ (jela se za noci) u Loeba, když mu nefungovala světelná rampa.

Subaru
Japonský tým v této soutěži tvrdě bojuje se Stobartem o třetí pozici v šampionátu. Po dnešní etapě k ní máji Japonci rozhodně blíž, jak druhý tým Fordu. Petter se drží na čtvrté pozici a jeho ztráta na Loeba není tak velká, aby nemohl zaútočit. Chris Atkinson po dnešku přiznal, že není se svým výkonem spokojen (v RZ 5 ztratil 1:30 minuty). Ani Petter nebyl daleko od výpadku, když hned na RZ1 v rychlém úseku udělal hodiny a podle jeho slov si myslel, že skončil. Pons jede solidně. Drží se na deváté pozici, když na Stohla ztrácí půl minuty.
 
Suzuki
Japonská značka zde nasadila jediný speciál Suzuki SX4 WRC. Pilotuje ho finská dvojice Sebastian Lindholm, Tomi Tuominen. Suzuki sem nepřijelo pro body, chce hlavně testovat. Zatím se drží na 50. místě. Už včera po shakedownu museli Finové svůj speciál odstavit pro vysokou teplotu chladící kapaliny.

Stobart Ford
Tým má v rally zatím více smůly než štěstí. Henning Solberg měl defekt hned ráno a asi 5 km musel jet s prázdnou zadní gumou, další problémy měl na RZ6. Latvala držel prapor vysoko (4. místo) s malou ztrátou na Loeba, ale na RZ6 mu vypověděly službu stěrače a nabral velkou ztrátu. Po etapě řekl, že využije systém super rally. Wilson jede nejlépe, když je po vyčkávací taktice a odpadnutí konkurentů na šestém místě, což je dobrý výkon. Jeho výsledky se v posledních rally rapidně zlepšily, což by mohlo být pozitivní v hledání angažmá pro příští rok

OMW Kronos Citroën
Tým nasadil tradičně jednu Xsaru, kterou pilotuje posádka Stohl/Minorová. Etapu ukončili na osmém místě. A po několika odstoupeních by chtěli získat nějaké body. Stohl navíc řekl, že mu podmínky panující na trati moc nevadí.

Munchi's Ford
Argentinskému týmu se moc nedaří, když jeho jezdci se nemohou vypořádat s rozbahněnou tratí. Federico Villagra - Jorge Perez Companc se drží na 31. pozici a jeho týmový kolega Luis Perez Companc je na 18. místě, což je docela zklamání pro tým i jezdce. Na rozšíření týmové sbírky bodů si v táboru týmu Munchi's asi mohou nechat zajít chuť.

Czech Rally Team Kopecký
Česká posádka se poprvé od finské rally představila na šotolině. Jak Honza sám řekl, neměli možnost testovat. Jejich výkony v první etapě měly tudíž vzestupnou tendenci (14, 13,13, 13,14,11). Jejich pozice se po prvním dni ustálila na 11. místě.

Ramsport
Za tento tým jede mladičký A. Mikkelsen a nevede si vůbec špatně. Poprvé v ostrém tempu soutěže otestovat svoji novou zbraň Ford Focus 06. Ze začátku měl problém si na vůz zvyknou, ale v průběhu dne se s vozem podle jeho slov více a více sžíval. Jede průběžně na 10. místě.
 

Vytisknout

Diskuze: Velšské peklo z pohledu týmů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Great Britain (GBR)

Wales rally– počasí přepral první Hirvonen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud