Změny v ADAC Rally Deutschland 2008

Tomáš Urban, 16. ledna 2008, 09:16 Google+

Ředitel soutěže přibližuje změny v programu Rally Deutschland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Deutschland (GER)

Rally Deutschland (GER) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už v loňské Rally Deutschland udělali pořadatelé změny. Na změny se můžeme těšit i v letošní soutěži. Start i cíl soutěže, stejně tak jako servisní areál a ředitelství soutěže zůstalo na stejném místě jako loni v Trieru.
Ředitel soutěže Armin Kohl měl i v minulosti starosti s výběrem rychlostních zkoušek. „Nabídka vhodných rychlostních zkoušek je v tomto regionu rozmanitá. Dle pravidel FIA musíme udělat délku rychlostních zkoušek v součtu 340 – 360 km. Naše představa je 380 km rychlostních zkoušek,“. Osvětluje pravidla ředitel soutěže.
Dále dodává: „Nadšení místních pro ADAC Rally Deutschland je obrovské. V minulém týdnu bylo v oblasti Mosel Drohntal shromáždění občanů, kteří velmi výrazně průjezd rally, touto oblastí, podpořili. My jsme občanům vyšli vstříc a trať jsme lehce pozměnili, tak aby se touto oblastí jelo,“.
Po shakedownu ve čtvrtek  (14.8.) následuje v pátek  (15.8.) etapa v oblasti Mosel a ve vinicích okolo. Přibyla zde jedna rychlostní zkouška. Ředitel soutěže dodává: „Rozšířili jsme etapu právě o vinice v oblasti Mosel. Takto udržíme diváky déle mimo Trier. Jaký to má smysl? V tento den jezdí mnoho lidí ze sousedního Sárska a Lucemburska do Trieru za nákupy, jelikož je v těchto zemích svátek. Díky této trati se nebudou tvořit v biskupském městě Trier dopravní zácpy. Proto byla zajištěna i nově tankovací zóna a kontrola přeskupení ve městečku Föhren. Posádky tak nepojedou zpět tankovat do Trieru do servisní zóny,“.
Další změny jsou v sobotu (16.8.). Ředitel soutěže je představuje takto: „Rychlostní zkoušky Erzweiler, St.Wendeler Land se nepojedou, místo nich budou zařazeny Birkenfelder a Freisen/Westrich,“.
Finále rally je na programu tradičně v neděli (17.8.) a obsahuje dvě rychlostní zkoušky v délce 20 km. Vrcholný konec je takzvaný „Cirkus Maximus“. Ředitel rally opět dodává podrobnosti: „Dvě rychlostní zkoušky, ty dvacetikilometrové, využijí ti fanoušci, kteří nemají v oblibě městské rychlostní zkoušky. Pro fanoušky městských rychlostních zkoušek je připravena velkolepá podívaná přímo v centru města Trier, okolo památky Porta Nigra. Tato zkouška má vždy skvělou atmosféru a pro diváky je připraven bohatý doprovodný program,“.
ADAC Rally Deutschland 2008 doznala malých změn. Pořadatel vzkazuje, že vstupenky jsou již v předprodeji.

Vytisknout

Diskuze: Změny v ADAC Rally Deutschland 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Stobart VK Ford Rally Team

Stobart představil nový kabát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud