Změny v ADAC Rally Deutschland 2008

Tomáš Urban, 16. ledna 2008, 09:16 Google+

Ředitel soutěže přibližuje změny v programu Rally Deutschland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Deutschland (GER)

Rally Deutschland (GER) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už v loňské Rally Deutschland udělali pořadatelé změny. Na změny se můžeme těšit i v letošní soutěži. Start i cíl soutěže, stejně tak jako servisní areál a ředitelství soutěže zůstalo na stejném místě jako loni v Trieru.
Ředitel soutěže Armin Kohl měl i v minulosti starosti s výběrem rychlostních zkoušek. „Nabídka vhodných rychlostních zkoušek je v tomto regionu rozmanitá. Dle pravidel FIA musíme udělat délku rychlostních zkoušek v součtu 340 – 360 km. Naše představa je 380 km rychlostních zkoušek,“. Osvětluje pravidla ředitel soutěže.
Dále dodává: „Nadšení místních pro ADAC Rally Deutschland je obrovské. V minulém týdnu bylo v oblasti Mosel Drohntal shromáždění občanů, kteří velmi výrazně průjezd rally, touto oblastí, podpořili. My jsme občanům vyšli vstříc a trať jsme lehce pozměnili, tak aby se touto oblastí jelo,“.
Po shakedownu ve čtvrtek  (14.8.) následuje v pátek  (15.8.) etapa v oblasti Mosel a ve vinicích okolo. Přibyla zde jedna rychlostní zkouška. Ředitel soutěže dodává: „Rozšířili jsme etapu právě o vinice v oblasti Mosel. Takto udržíme diváky déle mimo Trier. Jaký to má smysl? V tento den jezdí mnoho lidí ze sousedního Sárska a Lucemburska do Trieru za nákupy, jelikož je v těchto zemích svátek. Díky této trati se nebudou tvořit v biskupském městě Trier dopravní zácpy. Proto byla zajištěna i nově tankovací zóna a kontrola přeskupení ve městečku Föhren. Posádky tak nepojedou zpět tankovat do Trieru do servisní zóny,“.
Další změny jsou v sobotu (16.8.). Ředitel soutěže je představuje takto: „Rychlostní zkoušky Erzweiler, St.Wendeler Land se nepojedou, místo nich budou zařazeny Birkenfelder a Freisen/Westrich,“.
Finále rally je na programu tradičně v neděli (17.8.) a obsahuje dvě rychlostní zkoušky v délce 20 km. Vrcholný konec je takzvaný „Cirkus Maximus“. Ředitel rally opět dodává podrobnosti: „Dvě rychlostní zkoušky, ty dvacetikilometrové, využijí ti fanoušci, kteří nemají v oblibě městské rychlostní zkoušky. Pro fanoušky městských rychlostních zkoušek je připravena velkolepá podívaná přímo v centru města Trier, okolo památky Porta Nigra. Tato zkouška má vždy skvělou atmosféru a pro diváky je připraven bohatý doprovodný program,“.
ADAC Rally Deutschland 2008 doznala malých změn. Pořadatel vzkazuje, že vstupenky jsou již v předprodeji.

Vytisknout

Diskuze: Změny v ADAC Rally Deutschland 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Stobart VK Ford Rally Team

Stobart představil nový kabát

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud