CNG Seznam.cz Rally Team čeká poslední závod v rámci MČR sprintrally

BPA, 21. října 2009, 17:26 Google+

Na vsetínském rallysprintu zakončí posádka Tomáš Enge - Michal Ernst letošní úspěšné vystoupení CNG Seznam.cz Rally Teamu na poli mistrovství České republiky sprintrally. Po smolných závodech ve Vyškově a Jeseníkách by proto dvojice s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG opět chtěla promluvit do pořadí na příčkách nejvyšších.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Vsetínsku to ale posádka Enge - Ernst nebude mít vůbec jednoduché. Valašské soutěže jsou charakteristické obtížnými rychlostními zkouškami, na kterých jsou místní jezdci mimořádně rychlí. Svojí náročností i kvalitou startovního pole se poslední podnik sezóny může směle srovnávat s Rallysprintem Kopná, vždyť do závodu je kromě jiných přihlášeno sedm vozů kategorie S2000 a čtyři WRC.

CNG Seznam.cz Rally Team ale do Vsetína odjíždí s odhodláním i velkými ambicemi, které jsou podpořeny poznatky z posledního testování. Speciál na stlačený zemní plyn se totiž opět podařilo posunout výkonově dál tak, aby mohl směle soupeřit s ostatními produkčními auty na benzín.

Tomáš Enge

Tomáš Enge: "Testy před Vsetínem byly mimořádně důkladné, vyzkoušeli jsme asi nejvíc nových variant nastavení za celý rok. Pokud jde o závod, bude to podobné jako na Kopné či Barumce. Místní jezdci znají tratě velice dobře, na domácí půdě jsou vždy velmi silní. Navíc je ve startovní listině množství vozů specifikace WRC a S2000, takže pro naše plynové Mitsubishi bude úspěchem umístění do desátého místa."

Michal Ernst: "Ve Vsetíně nás čekají tradičně těžké zkoušky. Jejich obtížnost může zvýšit i odtávající sníh podél cest, kterého na Valašsku napadlo opravdu hodně. Podobně jako na Kopné se ve Vsetíně sejde mimořádně velká konkurence, takže uvidíme, samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší výsledek. K tomu by nám měly dopomoci nové poznatky z posledních testů, které byly znovu velice přínosné, a které náš Lancer EVO IX CNG opět o něco zrychlily." 

Rally Vsetín 2009 má na programu osm rychlostních testů, první z nich startuje v sobotu 24. října v 8:43 hod. ráno. Vítězná posádka se pak na cílové rampě objeví deset minut před šestnáctou hodinou. Posádka Tomáš Enge - Michal Ernst poveze na modrobílém voze Mitsubishi Lancer EVO IX CNG startovní číslo 16

Vytisknout

Diskuze: CNG Seznam.cz Rally Team čeká poslední závod v rámci MČR sprintrally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Kresta s Grossem hodnotí Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud