Tomáš Enge s Lancerem CNG v Praze bavil zmrzlé diváky

BPA, 7. prosince 2009, 09:27 Google+

Soutěžáckou sezonu v Čechách již tradičně uzavírá o mikulášském víkendu Pražský rallysprint. Na startu letošního ročníku populárního podniku nechyběl ani tým Charouz Racing System s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX poháněným stlačeným zemním plynem (CNG), v jehož kokpitu se představila posádka Tomáš Enge - Petr Hulinský.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
prazsky rallysprint

prazsky rallysprint | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Tomáš Enge s Petrem Hulinský pojali Pražský rallysprint jako poděkování za podporu v průběhu letošního roku. Své Mitsubishi Lancer EVO IX CNG pilot opět nijak nešetřil, důkazem budiž čtvrtý čas absolutně na RZ 1, a to v záplavě vozů specifikace WRC a S2000. V Praze ale o výsledek tolik nejde, proto se dvojice v modrobílém speciálu na zemní plyn snažila dravými průjezdy pobavit všechny přítomné. A podle velkolepého aplausu zmrzlých fanoušků lze usoudit, že jízda Tomáše Engeho patřila k tomu nejatraktivnějšímu, co bylo v okolí Strahova a ve Velké Chuchli k vidění.

Tomáš Enge: "Celý závod jsme si s Petrem náramně užili. Musím říct, že jsem byl mile překvapen, jak profesionálně můj navigátor k soutěži přistupoval. Rally se aktivně účastnil poprvé, přesto neudělal žádnou chybou, jednoduše pracoval jako zkušený spolujezdec. Pokud jde o náš výkon, tak doufám, že se nám svými průjezdy podařilo zahřát všechny promrzlé diváky."

Petr Hulinský: "Spolupráce s nejlepším závodníkem České republiky byla úžasná, navíc je Tomáš skvělý i jako člověk.  Myslím, že nejen pro mě, ale i pro každého z diváků je pouhé setkání s Tomášem něco mimořádného. Svezení na Pražském rallysprintu pro mě bylo mimořádným zážitkem, závod jsme pojali hlavně jako zábavu pro přítomné fanoušky. Důležité je, že jsme v pořádku v cíli, s výsledkem musím být spokojen."

Charouz Racing System je prvním týmem, který v České republice nasazuje do automobilových závodů vůz poháněný stlačeným zemním plynem (CNG). CNG je jako alternativní palivo pro pohon automobilů stále populárnější. Jedná se o moderní, ekologicky čistou, ekonomicky výhodnou a bezpečnou alternativu benzínu a nafty. Prostřednictvím své účasti se tým snaží především o prezentaci využití stlačeného zemního plynu jako paliva a tím podpořit jeho oblibu u široké motoristické veřejnosti.

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Enge s Lancerem CNG v Praze bavil zmrzlé diváky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Subaru WRT

Cody Crocker: Exkluzivní rozhovor

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud