Monte Carlo: Loeb suverénem

Jan Němec, 27. ledna 2008, 01:02 Google+

OHLÉDNUTÍ PO 3. ETAPĚ: Třetí soutěžní den by se dal označit za "nudný", ale pouze, pokud se podíváme na pořadí jezdců. Sobota v Monte Carlu znamenala pro soutěžní posádky 6 rychlostních zkoušek. Počasí nepřipravilo žádná velká překvapení, ...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

takže se soutěž jela na čistém asfaltu s občasným výskytem ledových ploten.

Start se nejlépe vydařil Danimu Sordovi s Citroenem, který vyhrál RZ9 těsně následovaný Sebastienem Loebem. Malou senzací bylo páté místo v RZ9 Per-Gunnara Anderssona se Suzuki SX4 WRC. "Spanilá jízda" tohoto Švéda pak pokračovala v podobném tempu a stabilní rychlostí se dopracoval až na průběžnou 8. pozici. Jeho týmový kolega Toni Gardemeister se nenechal zahanbit a také se pohyboval svými časy na konci nejlepší desítky. To mu nakonec pomohlo a do posledního sobotního cíle dojel na 10. místě. Bohužel technika zklamala a po projetí cílem u Toniho speciálu zazlobil motor a musel odstoupit.

Většině jezdců se vyhnuly větší technické problémy. Výjimkou byl Dani Sordo, který jako jediný měl ještě šanci dosáhnout na časy Sebastiena Loeba. Ten v Monte Carlu zatím potvrzuje roli jasného favorita. U Daniho Citroenu na RZ11 vypověděl službu motor a pěkné průběžné druhé místo bylo to tam.

I z tohoto odstoupení těžili oba jezdci Subaru - Petter Solberg a Chris Atkinson. Oba zajížděli během dne kvalitní časy a prozatím to stačí na 5. respektive 3. místo. Pokud by oba jezdci dokončili v tomto pořadí, dalo by se mluvit o velkém úspěchu týmu Subaru (vzhledem k předchozím neúspěchům). Na Impreze byly před začátkem sezóny 2008 provedeny "drobné" úpravy některých částí (např. diferenciálů) a na rychlosti těchto vozů je to zatím vidět.

Se Subaru se celý den "prali" o sekundy jezdci Fordu, konkrétně Mikko Hirvonen (na konci dne na 2. místě) a Francois Duval (průběžně 4.). Mikko ztrácí po dnešku na vedoucího Loeba více než 2 minuty a tak se nedá příliš očekávat útok. Spíše pojede svoje tempo a bude si hlídat záda. Rezervu na třetího Atkinsona má téměř minutovou.

V pořadí na 6. místě se usadil Ital Giggi Galli. Ten se v rozhovorech netajil se svou dobrou náladou a vtipkoval. Bylo vidět, že je za volantem Fordu spokojený. Za ním se v průběžném pořadí drží "domorodec" Jean-Marie Cuoq s Peugeotem 307 WRC. Henning Solberg je průběžně 9. a Matthew Wilson 11. Khalid Al Qassimi se po včerejší nehodě snažil vylepšit své umístění (propadl se do poloviny třetí desítky). Celý den se mu dařilo a jezdil okolo 12. místa. Přesto se v celkovém pořadí neposunul prakticky vůbec dopředu.

Smůla potkala také dvojku Fordu Jarri-Matti Latvalu. Vážně poškodil zavěšení kola a tím se prakticky připravil o šanci na bodované umístění.

Za zmínku jistě stojí pěkný výkon Alessandra Broccoliho s Renaultem Clio R3, který tak s vozem třídy A7 s velkým odstupem odjel všem produkčním vozům a dere se stále nahoru. Uvidíme, jak se mu povede zítra.

Dovolím si tvrdit, že zítra už se nebude příliš bojovat a většina jezdců si bude snažit podržet svá umístění. Čeká nás ale ještě 5 rychlostních zkoušek a stát se může ledacos. Nechme se překvapit.

1. Sébastien LOEB 2:50:38.8
2. Mikko HIRVONEN +2:10.6
3. Chris ATKINSON +3:02.6
4. Francois DUVAL +3:22.7
5. Petter SOLBERG +4:11.8
6. Gigi GALLI +7:39.7
7. Jean Marie CUOQ +8:19.7
8. Per-Gunnar ANDERSSON +9:31.8
9. Henning SOLBERG +11:17.0
10.Toni GARDEMEISTER +11:23.4
11.Matthew WILSON +11:43.6
12.Daniel SORDO +20:45.1
13.Alessandro BROCCOLI +22:19.8
14.Frédéric ROMEYER +23:18.8
15.Jari-Matti LATVALA +24:05.2

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Loeb suverénem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Gardemeister na Rally Monte Carlo skončil!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud