I Mikkelsen měnil historii

iM2, 11. února 2008, 22:55 Google+

Mladičký Nor se tučným písmem zapsal do historie automobilových soutěží. Stalo se tak ve Švédsku, když jako nejmladší jezdec historie získal body v Mistrovství světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.andreasmikkelsen.com

Sdílejte článek

Andreas Mikkelsen se zapsal do historie jako nemladší jezdec, který dokázal bodovat v soutěži Mistrovství Světa. Mikkelsenovi bylo v den finiše soutěže osmnáct let. Dosavadní rekord držel Mathew Wilson, který v roce 2006 získal v devatenácti letech bod v Argentinské rally. Že by se pomoc od “velkého“ Marcuse už projevovala?

Už shakedown byl pozitivní a ve voze jsem se cítil skvěle. Po cestě na start první páteční RZ se nám něco přihodilo s turbem a tyto problémy nás provázely celou páteční etapu. Musím poděkovat mechanikům Ramsportu, kteří přes noc odvedli skvělou práci a dali vše do pořádku. I v průběhu celého víkendu udělali skvělou práci. V sobotu auto pracovalo na 100%, tak jsme také mohli jet naplno, když vše bylo tak jak má. Zajeli jsme pár dobrých výsledků. Tím jsme část času, který jsme v pátek ztratili, získali zpět. To také znamenalo posun pořadím směrem vzhůru. V neděli jsme sváděli krásný souboj s Wilsonem. Proto je škoda, že musel odstoupit. Byl to krásný a tvrdý boj. Je to také velké zklamání pro něho samotného. Radši bych ho býval porazil v přímém souboji. Když jsme se dozvěděli, že je venku, tak jsme zpomalili a ladili rozpis pro rok 2010.“

Vytisknout

Diskuze: I Mikkelsen měnil historii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Latvala: O takovém úspěchu se mi ani nesnilo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud