Vyškov – přibude do startovky další „WRC" ?

Tomáš Urban, 21. března 2008, 09:57 Google+

Aktuálně přinášíme další tiskovou zprávu pořadatelů Rally Vyškov. Je docela možné, že se na trati Rally Vyškov objeví další vůz WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Drotár, Igor

Drotár, Igor | foto: Rally Matador

Sdílejte článek

Startovní listina úvodního českého sprintu letošní sezóny, XVII. Böttcher rally Vyškov, se již pomalu začíná plnit zajímavými jmény. Svůj start ohlásil předloňský vítěz vyškovské soutěže Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX) a mezi horké favority by se měl řadit i úřadující mistr ČR ve sprintrally – Karel Trněný se Škodou Fabia WRC. Trněného Fabia však možná nebude jediným „wéercéčkem“, které se na Hané letos představí.

Většině fanoušků zřejmě zůstalo utajeno, že loňskému ročníku Böttcher rally v roli diváků přihlížela i známá slovenská posádka Igor Drotár – Vladimír Bánoci. Tato zkušená dvojice má na svém kontě už slušnou řádku úspěchů, mezi nimiž vyčnívá titul mistrů Slovenska z roku 1997, kterého dosáhla s vozem Toyota Celica GT-Four. Právě v průběhu veleúspěšné sezóny 1997 se Igor Drotár a Vladimír Bánoci představili i českým divákům na trati Barum rally Zlín. V silné konkurenci si vedli výborně a po první etapě figurovali na čtvrtém místě hned za trojicí Bertone, Chovanec, Křeček. Druhý den však kvůli technickým problémům museli rally opustit. Od té doby v České republice nezávodili, není však vyloučené, že právě letos uskuteční malý comeback. Loňští vicemistři slovenské republiky obdrželi pozvánku od pořadatelů Böttcher rally a dělají vše pro to, aby v dubnu na rychlostních zkouškách v okolí Vyškova nechyběli. „Pro start ve Vyškově dělám maximum, ale definitivní rozhodnutí, zda se na Böttcher rally objevíme, padne až po úvodním podniku slovenského seriálu v Egeru,“ řekl pilot Škody Octavie WRC Igor Drotár.

Nám nezbývá, než doufat, že maďarská Eger Rallye, jež je letošním zahajovacím podnikem mistrovství Slovenska v rally, dopadne pro Igora Drotára a Vladimíra Bánociho co nejlépe a nic jim nebude bránit v polovině dubna svým startem ve Vyškově potěšit i české fanoušky.  


Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media
Vytisknout

Diskuze: Vyškov – přibude do startovky další „WRC" ?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Seznam přihlášených na Valašskou rally 2008.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud