Kopecký při debutu s vozem Škoda Fabia R5 evo zvítězil

RallyZone.cz, 20. května 2019, 17:40 Google+

S nedávno homologovaným vozem ŠKODA FABIA R5 evo Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem při jeho prvním účinkování vyhráli třetí kolo MČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

46. vítězství v rámci mistrovství republiky pro jezdce ŠKODA Jana Kopeckého › Privátní jezdci Mareš a Černý zajistili, že stupně vítězů na Rallye Český Krumlov patřily výhradně značce ŠKODA › Šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek: „Jsme rádi, že naše nově homologovaná ŠKODA FABIA R5 evo byla tak spolehlivá a rychlá, Jan a Pavel předvedli bezproblémový výkon.“

Český Krumlov, 18. května 2019 – Jan Kopecký (CZ) a spolujezdec Pavel Dresler (CZ) měli s čerstvě homologovaným vozem ŠKODA FABIA R5 evo úspěšnou premiéru, vyhráli třetí kolo mistrovství České republiky (MČR) – Rallye Český Krumlov (17. 5.–18. 5. 2019). Pro úřadujícího mistra České republiky Jana Kopeckého to bylo 46. vítězství v národním šampionátu. Podobně, jako tomu bylo v roce 2015 s vozem ŠKODA FABIA R5 na Rallye Šumava Klatovy, i nyní zaznamenala ŠKODA FABIA R5 evo první vítězství již při svém prvním nasazení. Na Rallye Český Krumlov navíc všechny stupně vítězů patřily posádkám jedoucím s vozy ŠKODA; Filip Mareš byl druhý a Jan Černý třetí.

Před tisíci nadšenými fanoušky rallye začala posádka úřadujících mistrů České republiky ve složení Jan Kopecký/Pavel Dresler s nově homologovaným vozem ŠKODA FABIA R5 evo nejlépe, jak mohla – nejrychlejším časem na první rychlostní zkoušce v Českých Budějovicích. Na druhé a třetí rychlostní zkoušce byla o přibližně půl sekundy na kilometr rychlejší než zbytek startovního pole. Na další rychlostní zkoušce ale kvůli nedorozumění při projetí zpomalovacího retardéru/šikany dostala penalizaci 30 sekund, která ji posunula na čtvrtou pozici. Na posledních třech rychlostních zkouškách první etapy, které se jely celé za tmy, mistr České republiky zaútočil. Po dalších dvou rychlostních zkouškách už byl opět v čele.

Během druhé etapy Rallye Český Krumlov předvedl Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem suverénní jízdu. Na následujících sedmi rychlostních zkouškách zajeli pětkrát nejrychlejší čas a následně oslavili vítězství na stupních vítězů v Českém Krumlově. „Chtěl bych poděkovat celému týmu, že mi připravil tak dobrý vůz. Ještě jsme nevyužili celý potenciál, který ŠKODA FABIA R5 evo nabízí. Můžu ale všem zákazníkům ŠKODA slíbit, že s modernizovaným vozem FABIA R5 si užijí mnoho zábavy a především úspěchů. Již nyní se moc těším na debut tohoto vozu v mistrovství světa, který proběhne na nadcházející Portugalské rallye,“ řekl Jan Kopecký. Potěšen v cíli byl také šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek, který řekl: „Jsme rádi, že naše nově homologovaná ŠKODA FABIA R5 evo byla tak spolehlivá a rychlá. Jan a Pavel předvedli bezproblémový výkon.“

Privátní jezdec s vozem ŠKODA Filip Mareš podal mimořádný výkon a po těsné bitvě s jezdcem Fordu Václavem Pechem jr., který musel odstoupit, skončil na druhé pozici. Jan Černý na třetím místě doplnil stupně vítězů o třetí vůz ŠKODA. Na Rallye Český Krumlov skončilo v první desítce sedm posádek jedoucích s vozem ŠKODA.

Celkové výsledky Rallye Český Krumlov (MČR)
1. Kopecký/Dresler (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5 evo, 1.27:45,5 h
2. Mareš/Hloušek (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5, +1:13,9 min
3. Černý/Černohorský (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5, +1:29,9 min
4. Jakeš/Machu (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5, +1:40,2 min
5. Štajf/Havelková (CZ/CZ), VW Polo GTI R5, +3:27,1 min

Číslo dne: 12
Na Rallye Český Krumlov jezdec ŠKODA Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem vyhráli 12 z 15 rychlostních zkoušek.

Zdroj: Škoda Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Kopecký při debutu s vozem Škoda Fabia R5 evo zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

Štajf dodržel v Krumlově tradici pátého místa

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud