Rally Argentina: Úspěch Subaru

iM2, 29. března 2008, 23:30 Google+

Týmy po 2. etapě; Dnes byla v Argentině na programu druhá etapa. Na jezdce čekalo celkem 9 náročných rychlostních zkoušek. Pojďme se tedy podívat, jak to v Argentině vypadá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Ford
Ve Fordu byli po včerejším dni poměrně zklamaní. Jak by také ne, vždyť po první etapě byl Latvala po problémech až osmý a týmová jednička Hirvonen byla až na 25. pozici. Dnes to nebylo o moc lepší, Latvala měl znovu problémy a během dne se spíše propadal. Hirvonen dnes předvedl dobrý výkon a hlavně díky odpadnutí soupeřů se posunul na šestou pozici. On sám se vyjádřil, že se hlavně pokusí získat co nejvíce bodů pro tým a tak na to bude tlačit.

Citroën
Francouzi mohli být po včerejšku spokojeni. Loeb vedl a Dani Sordo byl na páté pozici. Dnes se toho moc nezměnilo v případě Sebastiana, který na všech zkouškách držel krok s nejrychlejšími. Zato Sordo si polepšil oproti včerejšku o jednu příčku a je čtvrtý. Týmu se během dne vyhýbaly technické problémy. Pro Citroën bude zítra nejdůležitější dojet bez nějakého většího riskování do cíle a posbírat co nejvíce bodů do průběžné klasifikace a utvořit náskok na Ford.

Subaru
Subaru na čtvrtém podniku sezóny předvádí výkon, který by od nich nikdo před sezónou nečekal. Tým je opravdu k nepoznání od toho loňského, kdy nebyla soutěž, aby alespoň jedna z Imprez neměla technické problémy. Jezdci jedou spolehlivě, jen si hned na první zkoušce dne prohodili pozice, tedy Solberg je druhý a Atkinson je třetí. Během dne tým nezaznamenal nějaké větší technické problémy.

Stobart
Henning Solberg po včerejší chybě a následnému poškození vozu v soutěži sice pokračuje, ale s velkou ztrátou až na 22. pozici. Týmový prapor tedy držel hlavně Galli, který byl na průběžné čtvrté pozici. Na RZ 14 ho předjel Sordo a na  RZ 16 se před Itala dostal Rautenbach. Měl ovšem smůlu a neodjel poslední RZ dne, kterou byla superspeciálka a je tedy až na 11. místě. Je zde i Wilson, který ale neboduje pro tým. Začínal na šesté pozici, pak se bohužel po problémech propadl na čtrnáctou pozici.

Suzuki
Tým pod vedením zkušeného Nobuhiro "Monster" Tajimi nastoupil s oběma vozy do druhé etapy. Ovšem ani jednomu se nevyhnuly problémy. Vůz Per-Gunnar Anderssona zastavil na trati RZ15 s problémy se zavěšením. Jeho týmový kolega a jednička týmu Suzuki Toni Gardemeister zastavil už o jednu RZ dříve. U jeho vozu začala zlobit elektronika. Tým opět ukázal, že jeho vozy nejsou až tak pomalé, jak se před sezónou po loňských vystoupeních čekalo, ale neustále jim chybí větší spolehlivost. I když tým před závodem prohlašoval, že se snažil na spolehlivost zaměřit, tak se zatím výsledek tak úplně nedostavil.

Munchi´s
Argentinský tým bojuje o body do světového hodnocení týmů a Federico Villagra o body mezi jezdci. Luis Perez Companc odstoupil hned v ráno. Jeho týmový kolega Federico se celý den pohyboval na hraně první osmičky. Po dnešní závěrečné RZ se drží na osmé pozici.

Conrad Rautenbach (Citroën C4 WRC)
Mladý Jihoafričan je na pro něj snové páté pozici. Zdá se, že se mu vyplatilo testování před tímto podnikem. Ovšem jeho ztráta na ostatní je hrozivá. Na vedoucího Loeba ztrácí 18 minut a na před ním jedoucího Sorda 14.... Jeho největší slabinou zatím byla nespolehlivost, kterou, jak se zdá, se mu podařilo odstranit.
Vytisknout

Diskuze: Rally Argentina: Úspěch Subaru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Argentina (ARG)

Solbergova paráda

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud