Triner pojede Horáckou rally opět s M. Hůlkou

ar1, 22. října 2003, 10:05 Google+

Finále domácího šampionátu v automobilových soutěžích se rychle blíží.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vloni na Horácké rally i absolutně stříbrná posádka pojede ve stejném složení, jako před rokem. Miloš Hůlka vedle Emila Trinera do Cordoby EVO III usedne namísto Emila Horniačka, kterého trápí bolesti zad a nemůže startovat. Jedná se o mimořádný start Miloše Hůlky, který už podle svých slov profesionální kariéru navigátora ukončil.

Posádka žluté Cordoby WRC drží před posledním podnikem šampionátu s minimálním odstupem šesté místo průběžného pořadí a tým by rád navázal na úspěšný start v předposlední soutěži v Příbrami, odkud si odvezl příděl bodů za druhé místo. "Ve hře o zbývající dvě medaile je ještě pět posádek. Situace je velmi vyrovnaná a záleží na tom, kdo dojede až do cíle. Letošní sezóna nám vůbec nevyšla a tak je potěšitelné, že jsme se vůbec vrátili do boje o medaili," říká před startem finálové soutěže šéf týmu Pavel Kouřil.

Vzhledem k pokročilému podzimu bude na tratích spousta listí, mokra a bláta, takže budou rozhodovat řidičské schopnosti, ale také počasí. Právě zkušenosti s jízdou na jakémkoliv povrchu ale může Triner rozdávat.

Rozhodující bude také příprava vozu, které v Brně věnují velikou pozornost. Důkladnou kontrolou prošly všechny díly, včetně motoru a převodovky. Navíc Triner tentokrát pojede s tzv. dlouhou převodovkou, která je vhodnější na velmi rychlé tuzemské erzety, které na Horácké rally převažují.

"Moc mně to mrzí, ale nedá se bohužel nic dělat," řekl posmutněle slovenský navigátor, který po boku Emila Trinera absolvoval celou letošní sezónu.

"Pokud jde o start Miloše Hůlky, jsme rádi, že nám pomůže a zaskočí za Emila Horniačka. Toho rozbolela záda tolik, že se nemůže hýbat. Dodávám, že změna se týká pouze startu na tomto podniku , posádka jinak zůstáva pro letošní případné další starty ve stávající sestavě," doplňuje Kouřil.

Závěrečný podnik letošního domácího šampionátu v rally odstartuje v pátek 24. října 2003 ve 14,30 hodin. Pro posádky je připraveno celkem18 rychlostních zkoušek o celkové délce 205,2 kilometrů. Vítěz by měl být známý v sobotu 25. října v podvečer. Tým SEAT Sport Czech republic věří, že žlutá Cordoba s Trinerem si opět vytočí závěrečné kolečko na kostkách na třebíčském náměstí a ne příliš vydařená sezóna bude mít úspěšnou tečku.

Pavel Jelínek
Seat Sport Czech Repubic media servis
Vytisknout

Diskuze: Triner pojede Horáckou rally opět s M. Hůlkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Peugeot je na Korsiku připraven - anotační foto

Peugeot je na Korsiku připraven

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud