Schlager - Gottlieb – nová sestava na Vyškov

Tomáš Urban, 14. dubna 2008, 20:52 Google+

Jak se na Rally Vyškov chystá Eddy Schlager a co chystá nového?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schlager, Eddy

Schlager, Eddy | foto: ftr-media

Sdílejte článek

S novým spolujezdcem vstoupí do sezóny 2008 vilémovický soutěžní jezdec Eddy Schlager. Po loňském roce, kdy se po jeho boku vystřídali hned tři čeští „mitfárové“, se však tentokrát bude jednat o copilota rakouské národnosti.

Zatímco jméno Eddy Schlager je v českém rally sportu již zavedeným pojmem, na jeho nového spolujezdce Haralda Gottlieba si z českých startů v 70. letech vzpomínají už jen pamětníci. Harald je žijící legendou a za své bohaté kariéry se zúčastnil několika světových soutěží. Jeho jméno bylo navíc mnoho let spojeno se značkou Mitsubishi, kde působil jako manažer rakouského soutěžního oddělení. V letošní sezóně se k vozu japonské značky vrátí v roli spolujezdce a bude Eddyho Schlagera hnát k co nejlepším výsledkům v rámci českého sprintového mistrovství. „Haraldův příchod pro mě představuje novou motivaci. Jedná se o špičkového a stále žádaného spolujezdce, se kterým letos usednu do vozu, do nějž ještě před pár desítkami let vkládal své nápady. Dohromady je nám už 114 let a možná bychom v našem věku měli spíš sedět na lavičce před domem a kouřit dýmku. My se však těšíme, že mladším soupeřům neprodáme svoji kůži lacino,“ neskrývá Eddy optimistickou náladu.

Jejich prvním společným startem bude o nadcházejícím víkendu Böttcher rally s centrem ve Vyškově, která je pro vilémovického jezdce prakticky domácí soutěží. V početném startovním poli, tvořeném 137 přihlášenými posádkami, jim patří startovní číslo 18. Velké cíle si na začátek sezóny ale nekladou. „Po loňské „kukuřičné show“ na Vážanské rychlostní zkoušce bych byl rád, kdybychom letos spatřili cíl. Pokud v duchu našeho startovního čísla dojedeme na osmnáctém místě, bude se pro nás jednat o slušné umístění. Obzvláště se pak těším na týmový „minisouboj“ se svým stájovým kolegou z Eurostroj Rallye Teamu Lumírem Firlou, který disponuje podobným vozem Mitsubishi Lancer EVO VII,“ dodal Eddy, jenž se na soutěžní trati objeví po šesti měsících pauzy.

Posádku Eddy Schlager – Harald Gottlieb čeká ve Vyškově osm rychlostních zkoušek o délce 77 km. Bude se jednat o úseky RZ Vážanská, Chvalkovická a Podivická, která je už několik let pro Eddyho nejoblíbenější zkouškou vyškovské soutěže. Start Böttcher rally je naplánován na sobotní 8. hodinu a 30. minutu.

TZ /Eurostroj Rallye Team v AČR / Jiří Doklulil / ftr media
Foto: FTR Media
Vytisknout

Diskuze: Schlager - Gottlieb – nová sestava na Vyškov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Jordan Rally hlásí: Vše připraveno!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud