Jezdci před startem Jordan Rally

Jan Němec, 25. dubna 2008, 00:16 Google+

Přinášíme vám poslední postřehy jezdů před startem Jordan Rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jordan Rally (JOR)

Jordan Rally (JOR) | foto: www.jordanrally.com

Sdílejte článek

#3 : Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen:

"Nikdy předtím jsem tu nebyl, ale mluvil jsem s některými jezdci a viděl jsem fotky našeho týmu, když se byli podívat na kandidátské rally minulý rok. Cesty jsou hladké a vypadá to, že organizátoři udělali kus práce při jejich přípravě. Vypadají rychle a plynule jako ve Finsku, ale beze skoků, což je pro mě spíše výhoda. Neděle bude nejdelší z celé rally, což je trochu nezvyklé.“

#4 : Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila: "Myslím, že to bude dobré, protože všichni jsou na tom stejně a znalost tratě nebude nikoho zvýhodňovat. Musíme pečlivě napsat rozpis, abychom si jím mohli být jistí během soutěže. Na tréninkovém autě máme kameru, takže se budu moci ještě před startem podívat znovu na zkoušky. To by mi mohlo pomoct, protože mám rád třetí průjezdy při tréninku. I když na videu to vypadá jinak než v reálu. Cesty budou tvrdé a rychlé, což mi sedí. Na nastavení vozu jsme provedli jen drobné změny.“

#19 : Khalid Al Qassimi/Michael Orr: „Soutěžil jsem zde již šestkrát nebo sedmkrát, ale pouštní cesty, na kterých jsme závodili, byly nahrazeny jinými. Zhruba 40 procent zkoušek tak bude úplně jiných než před rokem. Cesty jsou velmi hladké. Je to jako jízda po asfaltu, jen hnědá silnice vám připomene, že není. Minulý rok jsem tu vyhrál a to jsem jel tak na padesát procent. Pokud mi to na začátku půjde, zkusím přidat. Tohle bude moje první rally na pneumatikách Pirelli, takže si na ně musím trochu zvyknout."

#1 : Sebastien Loeb/Daniel Elena: "Moc toho o Jordánské rally nevíme, takže budu muset být trochu opatrný. Nejspíš to nebude zase tak velká zátěž pro techniku, ale být první na trati pro mě bude jistě nevýhoda. Prý je to tam podobné jak v Mexiku a tam se nám dařilo, takže si věřím. Chceme vyhrát a zvětšit tak náš náskok v šampionátu a také udržet tým v boji o přední umístění v poháru konstruktérů. Pokud se zadaří, bude to naše 40. vítězství s WRC. Není to nic, co by mě nějak bralo, ale rád to zaokrouhlím.“

#2 : Daniel Sordo/Marc Marti: "Velmi zřídka se stává, že bych nastupoval do soutěže s více zkušenostmi než mají mí soupeři (absolvoval seznamovací jízdy v roce 2007). Zkoušky jsou rychlé a široké. Povrch je trvdý jako beton, ale nebudeme moci po prvních průjezdech tolik řezat zatáčky. Určitě se pojede rychle, ale musíme si dávat pozor na vrchn vrstvu šotoliny, která bude určitě měnit přilnavost. Budeme muset udržovat ideální stopu, protože vyjetí z trati znamená skončit v hlubokém příkopu. Chceme dojet v top 3."

#5 : Petter Solberg/Phil Mills: “Minulý rok jsem jel v Jordánsku seznamovací jízdy a byl jsem moc rád, že jsem si mohl prohlédnout silnice. Pro všechny to bude nová soutěž, takže děláme co můžeme. Chceme být v co nejlepsší formě. Možná by šlo dobře zajet i s novými poznámkami, ale já dělám věci na 110 procent a jestli nám lepší příprava poskytne jen malou výhodu, stojí to za to. Jdeme do toho se stejným odhodláním, jako do každé jiné soutěže. Nebude to úplně snadné, je tam hodně horizontů. Cesty jsou široké, ale bude obtížné odhadnout povrch trati a míru, s jakou budeme moct tlačit”

#6 : Chris Atkinson/Stephane Prevot: “Nikdy jsem v Jordánsku nebyl a nevím, co mám očekávat. Cesty jsou prý v pěkném stavu, ale minulý rok jsem tu nebyl, takže to budu mít těžké. Je velmi zajímavé jet do takovéto země, bude to zkušenost, na kterou se velmi těším. Vím, že někteří budou hodně rychlí, i když tu předtím nikdy nezávodili.“

#7 : Gigi Galli/Giovanni Bernacchini: “Nikdy jsme tu nebyli a tak jsme celkem zvědaví, jaké to bude. Část soutěže se jede pod hladinou moře, což bude asi docela zvláštní! Snad se nám vyhnou potíže a zajedeme dobrý závod s dobrým výsledkem. Jsem moc zvědavý, co dokážu. Na Focus jsem si totiž už zvykl.”

#8 : Henning Solberg/Cato Menkerud: “Budeme se v Jordánsku opět snažil. V Argentině se na nás přilepila smůla, ale to je za námi a musíme se dívat dopředu. Moc toho nevím, kromě videí z wrc.com. Můj technik jezdil léta šampionát na středním východě, takže z toho můžu hodně těžit, zejména informace o povrchu. Opět pojedu velmi rychle a doufám v umístění v nejlepší pětce”

#16 : Matthew Wilson/Scott Martin: “Jordánsko bude jistě docela jiné, než vše, co známe z minulosti WRC. Já i Scott jsme se pečlivě připravovali na klimatické podmínky, které nás čekají. Předpověď hlásí až 40 stupňů, což znamená 50 v autě. Na dlouhých zkouškách bude naše příprava důležitá pro koncentraci. Byl to trochu nešťastný start do sezóny, ale byl jsem spokojený s rychlostí a teď jdeme do soutěže, která je pro všechny nová; naposledy, když se toto dělo v Irsku, jsem dojel na sedmém místě. Budeme se snažit napsat co nejlepší rozpis a chceme dojet na bodovaném umístění.”

#11 : Toni Gardemeister/Tomi Tuominen: "Je těžké odhadnout, co nás čeká. Je to hodně zvláštní. Jet někam do neznáma na soutěž a přitom netušit, co tam bude. Nevím, kdy jsem byl naposledy v podobné situaci! Jordánsko bude jiné než cokoliv jiného a může nám to jedině pomoci, jelikož to bude více vyrovnané. Myslím si, že kdybychom neměli problémy, jistě bychom dokončovali všechny rally do šestého místa. Budeme tvrdě pracovat a výsledky se určitě dostaví. "

#12 : Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson: "Bude to pro nás taková malá záhada, ale to asi pro všechny. Zkusím jet stejně jako všude jinde tento rok: pojedu rychle, ale ne jako blázen a uvidíme, kam nás to vynese v porovnání s ostatními. Zatím máme solidní dílčí výsledky. Nevím přesně, na čem se od Argentiny pracovalo, ale momentálně se určitě soustředíme na spolehlivost a schopnost dokončit závod. "
Vytisknout

Diskuze: Jezdci před startem Jordan Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sýkora, Jan - Škardová, Martina

Pozice v TOP 10 uplavala v přívalu vody

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud