Do třetice všeho dobrého

Tomáš Urban, 15. května 2008, 09:46 Google+

Vstříc svému třetímu letošnímu startu se o nadcházejícím víkendu vydá orlovsko-zlínská soutěžní posádka Lumír Firla – Pavel Švajda, reprezentující stáj Eurostroj Rallye Team v AČR. Po dvou neúspěšných startech v okolí Valašského Meziříčí a Vyškova tentokrát se špičkou sprintového šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Firla, Lumír

Firla, Lumír | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 Začátek sezóny 2008 by Lumír s Pavlem zřejmě nejradši vymazali z kalendáře. Jak Valašskou rally, tak Böttcher rally s centrem ve Vyškově sice dobře odstartovali, v průběhu druhé poloviny soutěže však v obou případech museli odstoupit. „Na oba tyto podniky bychom skutečně nejradši zapomněli. Smůly už bylo hodně a v okolí Hrádku nad Nisou hodláme udělat všechno pro to, abychom se konečně dostali až na cílovou rampu,“ říká odhodlaně Lumír Firla.

Na Lumíra s Pavlem čeká zcela nová trať, neboť na Lužické rally ještě nikdy nestartovali. „Loni jsme si premiéru této soutěže ve sprintovém seriálu museli nechat ujít, neboť naše starší Evo šestka již byla v té době prodaná a novou Evo sedmičku jsme teprve připravovali na premiéru při tišnovské rally. Na závod se moc těšíme a jsme opravdu zvědavi, jaké tratě na nás při Thermica rally čekají. I přesto, že je konkurence podobně početná jako ve Vyškově, stanovili jsme si cíl dojet do desátého místa. Pevně věřím, že naše fanoušky nezklameme,“ doufá spolujezdec Pavel Švajda. 

Lumír a Pavel se bohužel na Thermica rally Lužické hory budou muset obejít bez podpory svých týmových kolegů. Eddy Schlager a Harald Gottlieb totiž neplánovaně na místo Rally Lužické hory odstartují na druhém dílu rakouského seriálu Austrian Rallye Challenge, kterým bude Jacques Lemans Althofen - Kärnten Rallye nedaleko rakousko – slovinských hranic. Eddy s Haraldem budou na tamní soutěži jedni z největších favoritů a poperou se o medaile s chorvatským pilotem Sinišou Crnojevičem či předními rakouskými jezdci Alfredem Kramerem a loňským vítězem této rally Markusem Huberem. Chybět navíc nebude ani další stroj z dílny vilémovické stáje – Mitsubishi Lancer deváté evoluce, se kterou se v barvách Eurostroje představí Rakušan Andreas Mörtl.

Nezbývá než všem reprezentantům Eurostroj Rallye Teamu popřát hodně štěstí, aby konečně prolomili smůlu, která je od začátku letošní sezóny provází. Lumír Firla a Pavel Švajda odstartují na Thermica rally Lužické hory se startovním číslem 11 a Eddy Schlager s Haraldem Gottliebem budou mít na rakouské Althofen Rallye na dveřích svého mitsubishi číslo 6.


TZ  / Eurostroj Rally Team / Text: Jiří Dokulil
Ilustrační foto / Rallyzone.cz/ Roman Hanák

Vytisknout

Diskuze: Do třetice všeho dobrého

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Richards: Máme na podium

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud