Souboj titánů v Hustopečích

Marek Šteigr, 22. května 2008, 12:17 Google+

Souboj titánů. Tak se dá nazvat souboj, ke kterému se schyluje o příštím víkendu na Rally Hustopeče. Přijede i Kopecký s vozem S2000!!! Konkurence bude veliká.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
portrét

portrét | foto: Rallyzone.cz - koláž

Sdílejte článek

V listině přihlášených jezdců se kromě Kresty, Pecha a Valouška, kteří se o body do MMČR utkají letos už potřetí, objevilo jméno Jana Kopeckého. Kopecký navíc bude startovat se svým „IRC vozem“, tedy s Peugeotem 207 S2000. Rázem tak stoupla atraktivita celé soutěže.

Jan Kopecký pojme start v Hustopečích jako asfaltový test před dalším podnikem série IRC – Ypres rally Belgie. Před tímto podnikem si Jan chce opět osahat vůz na zpevněném povrchu, když předchozí jeho soutěže se jeli na šotolině.

Otázkou bude, jakému vozu bude trať rally více vyhovovat. Jestli produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX, se kterým startují Kresta, Pech a Valoušek, nebo speciálu S2000 se kterým pojede Kopecký.

Polemizovat by se dalo i nad přístupem jezdců, kteří mají jako prioritu MMČR. Kresta, Pech a Valoušek totiž hlavně sbírají body do českého šampionátu. Naopak Kopecký má prioritu v IRC. Kromě jeho startu v Hustopečích ještě zvažuje start na rally Bohemia, ale výraznější vstup do letošního MMČR nemá v plánu. Jen jeho účast na Barum rally je téměř jistá, protože Barumka je součástí IRC.

Otázkou je taky, jaké závodnické srdce čtveřice předvede. Zda se budou honit o celkové prvenství, nebo zda Kopecký bude testovat a ostatní si pojedou „jen“ pro body do MMČR s minimálním rizikem „rány“!!

Osobně věřím, že ve všech jezdcích převáží závodnické srdce nad touhou „bezpečně dojet na bodech“, nebo otestovat vůz!!! Máme se na co těšit, taková konkurence v ČR dlouho nebyla.

Vytisknout

Diskuze: Souboj titánů v Hustopečích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Aava dovezl první bod

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud