Turecko: Fordy v čele, stíháni Loebem

Marek Šteigr, 13. června 2008, 14:33 Google+

TURECKÁ RALLY PO RZ7: Zatím nejlépe rozjel další podnik Mistrovství světa, který se tentokrát jede v Turecku Mikko Hirvonen s Fordem. Těsně za ním je jeho týmový kolega Latvala. Ze třetího místa koukám na oba Fordy Sebastian Loeb s Citröenem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Turkey (TUR)

Rally Turkey (TUR) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Během dnešních sedmi rychlostních zkoušek se v čele průběžného pořadí vystřídali tři jezdci. Po první zkoušce byl v čele Loeb. Na druhé ho v čele vystřídal Hirvonen, který si vedení udržel až do páté rychlostní zkoušky. Po šestém testu se vyhoupl do čela Latvala, ale hned po další rychlostce ho opět přeskočil Hirvonen.

Celkové rozdíly mezi první trojkou nejsou nikterak velké. Latvala po RZ7 ztrácí 9,3 vteřiny, Loeb je za ním jen o další 4,3 sekundy. Latvalu postihly během zatím odjetých zkoušek dva defekty. První hned na RZ2. Ztratil mnoho času, ale ztrátu pak pomalu umazával až se probojoval po RZ6 na čelo průběžného pořadí. Na sedmičce ovšem přišel další defekt a propad na druhou příčku. Loeb dnes čistí trať a proto se jeho útok očekává až zítra.

Další pořadí je následující. Čtvrtá příčka patří Gallimu s Fordem. Na třetího Loeba ztráta pouze 1,5 vteřiny. Pátá pozice – Henning Solberg s dalším Focusem. Jeho ztráta ne jezdce před ním je 19,4 sekundy. Až šestý je zatím Petter Solberg s novou Imprezou ze stáje Subaru, následován trochu překvapivě Wilsonem a až osmá příčka patří dvojce týmu Citröen Dani Sordovi. Desítku nejrychlejších uzavírají oba vozy Suzuki v pořadí Andersson a Gardemeister.

Nevedlo se příliš Atkinsonovi. Australan s imprezou dnes zatím nepodával nijak oslnivé výkony a jak se zdá, minimálně dnes se od něj již zlepšení nedočkáme. Po RZ6 totiž Chris odstoupil kvůli poškozené nápravě své Imprezy.

V krátkosti ještě výsledky PWRC. Martin Prokop po opatrnějším začátku odpoledne zabral a po RZ, kterou už odjela kompletní skupina jezdců PWRC se drží na páté pozici. Zatím to vypadá že by se mohl posunout výše, protože do té doby před ním jedoucí Baldacci má zřejmě nějaké problémy.

Tolik krátké shrnutí dosavadního dění na Turecké rally. Další informace přineseme po odjetí zbylých dvou dnešních zkoušek.

Vytisknout

Diskuze: Turecko: Fordy v čele, stíháni Loebem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz - Mazur, Przemyslav

Rally Bojnice zrušená

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud