Jakub Urban mezi velkými kluky

Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Další jezdec poháru mládeže přestupuje mezi velké kluky. Postaví se na start Rallysprintu Kopná ve Slušovicích.

Královehradecký jezdec Jakub Urban se účastnil poháru mládeže. Stejně jako většina jeho kolegů z tohoto poháru už dovršil osmnácti let a přestoupil do plnohodnotného závodění.

Na startu rallysprintu Kopná tak jeho jméno nebude chybět. Pojede se svým osvědčeným závodním vozem VW Polo ve třídě N1. Vůz byl osazen novou převodovkou a také novým spolujezdcem. Tím nebude nikdo jiný, než Jiří Švec, kterého vídáme po boku Jakubova otce.

Loni zde Jakub už startoval, jak to vidí letos? „Vím jistě, že nepojedou takovou palbu jako Semiš nebo Černý. Teď jsem zvědavý na seznamovací jízdy, poprvé totiž budu moct řídit sám. Při závodě si chci hlavně zvyknout na novou převodovku a nic jí neudělat, takže pojedeme opatrně a uvidíme. „



Všichni jezdci považují Kopnou za takový vrchol, co se týče tratí a zároveň jej používají jako test na Barum Rally, jak to vidíš ty? „Jednoznačně nejlepší sprint, Kopná nemá konkurenci. Tratě jsou tu úplně jiné než kdekoli jinde, z rohu do rohu a měnícím se rytmem...moc pěkný svezení.

Ve třídě N1 je přihlášeno pět vozů. Je otázka kdo nakonec přijede. Bude zajímavé srovnání se všemi, ale to uvidíme až v cíli.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravna ZÁKOUTSKÝ. VITAMÍN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál RALLYZONE.CZ.

Text: Tomáš Urban
Foto: Rallyzone.cz / Martin Trdla

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu